Cliëntenraad daagt bestuur zorginstelling voor rechter (Dagblad De Limburger)

26 jul Cliëntenraad daagt bestuur zorginstelling voor rechter (Dagblad De Limburger)

Een conflict tussen de collectieve cliëntenraad (ccr) en het bestuur van Vincent van Gogh heeft tot complete verwarring geleid. Zo is een rechtszaak tussen beide partijen door de (oud-)voorzitter gestaakt, terwijl de collectieve cliëntenraad de procedure juist wil voortzetten. (Bron: Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad.)

Zie hier bijgevoegd artikel. Wat is uw mening?

8 Reactie's
 • gerard hemmer
  Geplaatst op 17:28h, 26 juli Beantwoorden

  Gaat het werkelijk ergens over? “Inspraak zonder inzicht geeft uitspraken zonder uitzicht”.
  Een cliëntenraad moet ook weer niet te hoog van de toren blazen.

  • NCZ
   Geplaatst op 06:32h, 29 juli

   Het belang van goede communicatie zodat dit soort situaties (waar uiteindelijk de cliënt/patiënt de dupe van is), kan worden voorkomen. De praktijk leert echter ook dat ‘iets’ vaak anders is dan het lijkt en dat je de media nooit helemaal moet geloven!

 • Jos de Kroon
  Geplaatst op 16:11h, 28 juli Beantwoorden

  Volgens de wet Wmcz (wet medezeggenscgap clienten in de gezondheidszorg ) is de instelling verplicht de juridische kosten te betalen bijj een geschil tussen instelling en clientenraad. Dit heeft niets met een eventueel budget van de cr of CCR te maken.

  • NCZ
   Geplaatst op 06:34h, 29 juli

   Dat klopt! Het gaat hier, meen ik, niet om de juridische kosten maar om een CR die niet tevreden is met het jaarbudget. De praktijk leert echter dat ‘iets’ anders kan zijn dat het lijkt en dat de media zaken weleens verdraaien..!

 • Astrid Meere
  Geplaatst op 07:18h, 30 juli Beantwoorden

  Buiten het feit wie al dan niet in zijn gelijk staat (laat dat maar aan een rechter over), weet ik niet beter dan dat de besluitvorming van een cliëntenraad minimaal met meerderheid van stemmen (zo niet met instemming van allen) genomen wordt.

  • NCZ
   Geplaatst op 07:58h, 30 juli

   Daar heb je gelijk in! In sommige gevallen blijkt dat dus niet te lukken, getuige de situatie die is ontstaan.

 • Marion
  Geplaatst op 10:02h, 31 juli Beantwoorden

  De eerste vraag die het artikel bij mij oproept is waarom een cliëntenraad zo’n enorm hoog budget tot zijn beschikking heeft en waar dit aan besteed wordt.

  • NCZ
   Geplaatst op 06:01h, 01 augustus

   Deze cliëntenraad is niet bekend bij NCZ. Het artikel is via via bij ons terecht gekomen en wij hebben het bericht ter informatie geplaatst. Het roep in ieder geval vragen en discussie op!

Geef een reactie

NCZ