NCZ biedt verschillende e-learning cursussen. Zowel voor beginnende cliëntenraadsleden en cliënten als voor mensen die al kennis hebben van het speelveld en de kaders van de medezeggenschap. U kunt vanuit huis meer leren over het cliëntenraadswerk. Online, in uw eigen tempo en wanneer het u uitkomt. Het enige dat u nodig heeft is een computer, tablet of laptop.

ALLE E-LEARNINGS

Er komen regelmatig nieuwe e-learnings bij. Ook kunnen wij op verzoek een e-learning voor uw cliëntenraad ontwikkelen.

De e-learnings bestaan uit verschillende modules met onderliggende hoofdstukken. Soms met bijlages, links of instructiefilmpjes.

Het is moeilijk aan te geven voor welk niveau een e-learning is en hoeveel tijd een ieder ermee kwijt is. De ene deelnemers heeft nu eenmaal een andere achtergrond en manier van leren dan de andere deelnemer. Bij het opzetten van de e-learnings hebben wij rekening gehouden met de grote diversiteit van cliëntenraden. De e-learnings zijn relatief kort en de informatie is algemener dan wanneer u bijvoorbeeld een cursus op maat bij u op locatie krijgt. Mocht u iets niet begrijpen dan kunt u ons altijd bellen of mailen!

Als u een e-learning aanvraagt, ontvangt u een e-mail met daarin een betalingsverzoek en een link naar het leerplatform. Daar kunt u vervolgens een persoonlijke account aanmaken en starten met de online cursus. Het is niet mogelijk om met meerdere mensen tegelijk één e-learning te doen. Het programma houdt namelijk bij wat u doet en waar u gebleven bent. Als u halverwege stopt, kunt u een volgende keer de draad weer oppakken daar waar u gebleven was.