Juridisch advies

Voor een juridisch advies of voor juridische ondersteuning verwijzen wij u graag naar één van onderstaande deskundigen: (vanzelfsprekend kunt u ook een jurist of advocaat van uw keuze raadplegen)

Roeland C. de mol

Mr. Roeland C. de Mol

In voorkomende gevallen van juridische kwesties/vragen/ondersteuning verwijzen wij graag naar gespecialiseerd Advocaat Roeland de Mol, met wie wij reeds langere tijd constructief samenwerken.

Roeland is werkzaam bij  BarentsKrans Advocaten en Notarissen in Den Haag

Roeland de Mol is partner van de praktijkgroep Corporate Litigation. Zijn praktijk omvat onder meer adviseren en procederen over professionele aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders, corporate governance en medezeggenschap, alsmede complexe geschillen binnen samenwerkingsverbanden zoals maatschappen, CV’s en joint-ventures. Roeland vertegenwoordigt regelmatig nationale en internationale partijen voor de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Ook heeft hij bijzondere expertise in de zorgsector en ICT.

Voorbeelden van relevant werk

 • Raadsman voor Bank Indonesia, centrale bank van Indonesië, inzake het faillissement van de Nederlandse bank Indover
 • Raadsman voor Cliëntenraad Zorgcentra de Betuwe in de eerste enquêteprocedure op initiatief van een cliëntenraad
 • Raadsman voor soevereine staat inzake grensoverschrijdend oliepijpleiding project

Nevenactiviteiten

 • Lid raad van toezicht van Stichting ZorgBreed
 • Lid commissie Burgerlijk Procesrecht Haagse Orde van Advocaten
 • Lid Vereniging Corporate Litigation
 • Lid Nederlandse Vereniging voor Procesrecht
 • Lid van de Vereniging voor Compliance in de Zorg

Publicaties

 • Annotatie bij uitspraak Vzr. Rechtbank Overijssel 14 juni 2013, TvG 2013/39

Opleiding

 • Grotius, Corporate Litigation (2007)
 • Universiteit van Dublin, Trinity College, International Law (2000)
 • Rijksuniversiteit Groningen, Nederlands recht (1995)

Werkervaring

 • Bird & Bird LLP, dispute resolution / ICT (2002-2008)
 • Houthoff Buruma, cassatie (2000-2002)
Marjolein van Rest

Mr. Marjolein van Rest

In voorkomende gevallen van juridische kwesties/vragen/ondersteuning verwijzen wij graag naar gespecialiseerd Advocaat Marjolein van Rest, met wie wij reeds langere tijd constructief samenwerken.

Marjolein is werkzaam bij BarentsKrans Advocaten en Notarissen in Den Haag

Marjolein maakt deel uit van de praktijkgroep Corporate Litigation waar zij zich toelegt op het procederen in commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen van zowel kleine ondernemers als van (buitenlandse) financiële instellingen en grote vennootschappen. Marjolein is sinds 2012 werkzaam bij BarentsKrans waar zij zich eerst anderhalf jaar heeft gericht op de vastgoedpraktijk. Daar adviseerde en procedeerde zij met een focus op ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht, huurrecht en commerciële contracten. Eind 2011 is Marjolein afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar heeft zij in 2010 de master Internationaal en Europees Recht voltooid en hierna de Duale master Onderneming & Recht afgerond.

Opleiding

 • Radboud Universiteit Nijmegen, Duale master Onderneming & Recht (2011) Radboud Universiteit Nijmegen, Master Internationaal en Europees Recht (2010)

Nevenactiviteiten

 • Vereniging voor compliance in de Zorg Lid van de Vereniging Corporate Litigation

Talen

 • Engels

Publicaties

Mr. Yvonne Nijhuis

Mr. Yvonne Nijhuis

Yvonne is Advocaat (beëdigd in 1997 en thans partner bij KienhuisHoving Advocaten) Arbeidsrecht, Contracten-, proces- & aansprakelijkheidsrecht, GezondheidsrechtHaar expertises zijn: Medisch tuchtrecht, maatschapsgeschillen, geschillen met de Nza / Inspectie voor de gezondheidszorg / zorgkantoor, zorgcontractering, kwaliteit van zorg, governance, WNT, reorganisaties, cliëntenraden.

Klik hier voor meer informatie over Yvonne Nijhuis

Yvonne: “Al geruime tijd ben ik met veel plezier werkzaam voor de zorgsector, als specialist gezondheidsrecht en arbeidsrecht. Daarnaast heb ik de nodige bestuurlijke ervaring opgedaan in de zorg. Binnen KienhuisHoving leid ik de branchegroep Gezondheidszorg. Ik sta instellingen en individuele zorgaanbieders bij in bijvoorbeeld klacht- en tuchtzaken, maatschapsgeschillen, kwesties met de NZa, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de zorgverzekeraar. Ook begeleid en adviseer ik zorgaanbieders bij samenwerking en governance vraagstukken, reorganisaties en andere arbeidsrechtelijke vraagstukken, waaronder de WNT.

Ik kan mij goed inleven in wat mijn cliënten bezighoudt en weet vrij snel waar de kern van het probleem zit. Samen met mijn cliënt streef ik naar de best mogelijke oplossing.”