NCZ maakt zich zorgen om de nog niet afgesloten contracten met sommige zorgverzekeraars en de gevolgen die dat heeft en kan hebben voor patiënten van o.a. Revalidatiecentra.

NCZ heeft signalen van bezorgde cliëntenraden van revalidatiecentra/klinieken ontvangen, over de nog niet afgesloten contracten met sommige zorgverzekeraars en de eventuele gevolgen die dat heeft en nog zal hebben voor patiënten.

Deze ongerustheid komt bovenop de al bestaande zorgen om de gevolgen van de hoge energiekosten en de stijgende personeelskosten.

De contracten met sommige zorgverzekeraars zijn aldus nog steeds niet rond en de gevolgen van de hierboven genoemde explosieve prijsstijgingen lijken niet te worden gecompenseerd.

Dit alles leidt tot grote onrust en onzekerheid bij patiënten die afhankelijk zijn van revalidatie om (weer) te kunnen functioneren.

Revalidatiecentra zijn een belangrijke schakel in de zorgketen. Niet goed kunnen revalideren heeft tot gevolg dat mensen langer, meer en intensiever zorg nodig blijven hebben.  

Brief Kamercommissie VWS

Vandaag, 18 januari, om 14.00 uur, staat bij de vaste Kamercommissie van VWS een Algemeen Overleg gepland over “Reactie op verzoek commissie over de artikelen: ‘Zorggrens bereikt – Zorgverzekeraar CZ: ’Kunnen niet meer garanderen dat zorg altijd voor iedereen toegankelijk is‘ en ‘Zorgpremie voor velen molensteen.’

NCZ heeft een brief gestuurd aan de Kamercommissie VWS als input en reactie op bovengenoemd overleg.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *