Zorg naar gemeenten: Weet u waar u aan toe bent?

Tweede onderzoek naar belevingen en ervaringen van cliënten, familie en mantelzorgers gedurende de overgang van AWBZ zorg naar gemeenten. Thema informatievoorziening.

Deze tweede rapportage van het verdiepend onderzoek van de monitor ‘Zorg naar gemeenten’ is gebaseerd op interviews met mensen die per 1 januari 2015 te maken zouden krijgen met de decentralisatie van de AWBZ-zorg. In dit onderzoek worden cliënten gevolgd met een beperking of aandoening, familieleden en mantelzorgers in 12 gemeenten bij de overgang van (een deel van) hun zorg naar de Wmo gedurende de jaren 2013, 2014 en 2015.

Verloop van de tweede ronde verdiepend onderzoek

Dezelfde mensen die meededen aan de eerste ronde van het verdiepend onderzoek in 2013 komen weer aan het woord. De mensen vertellen hoe het met hen gaat, welke informatie zij hebben gekregen over de decentralisatie van de AWBZ, wat zij daar van verwachten en hoe zij zich hier op voorbereiden.

Lees HIER het rapport ‘Zorg naar Gemeenten: Weet u waar u aan toe bent? 

Dit onderzoek is onderdeel van het programma Aandacht voor Iedereen (AVI). Dit programma is opgezet om leden van Wmo-raden en lokale belangenbehartigers te informeren over de decentralisatie en hen te adviseren over hun rol daarbij. Lees HIER meer.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *