Zonnehuisgroep Amstelland zoekt Externe Voorzitter Centrale Cliëntenraad

Achtergrond:

Zonnehuisgroep Amstelland biedt in de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Ouder-Amstel en De Ronde Venen alle vormen van ouderenzorg, van thuiszorg tot intensieve verpleeghuiszorg en revalidatie. De organisatie heeft ruim 1400 personeelsleden (750 FTE), 1800 cliënten en een omzet van ruim € 65 miljoen.

De ouderenzorg staan enorme veranderingen te wachten: wetswijzigingen, veranderde financiering, bezuinigingen, krimp en transitie naar zware zorg. In de afgelopen jaren heeft Zonnehuisgroep Amstelland stevig geanticipeerd op deze grote veranderingen. Er is tijdig gestart met het afbouwen van de lichtere zorg en het aanpassen van de locaties naar intensieve verpleeghuiszorg. Ook is flink geïnvesteerd in het verhogen van de kwaliteit van zorg, waarbij de waarden van de organisatie: professionaliteit, respect, elkaar blij maken en toewijding (PRET) voor alle medewerkers leidend zijn. Daarnaast wordt nog meer dan voorheen de samenwerking gezocht met naasten van cliënten. In 2015 heeft een bestuurswissel plaatsgevonden, waarbij zowel een nieuwe bestuurder als een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht zijn aangetreden.

Inrichting centrale cliëntenraad:

De Centrale Cliëntenraad bestaat uit 8 vertegenwoordigers vanuit de lokale cliëntenraden van de verschillende locaties.

De Centrale Cliëntenraad en de Ondernemingsraad zijn de medezeggenschapsorganen van de organisatie, waarin respectievelijk cliënten en medewerkers inspraak hebben in het te voeren beleid. De Centrale Cliëntenraad kan daartoe gevraagd en ongevraagd advies geven aan de Raad van Bestuur. De Centrale Cliëntenraad vergadert tien keer per jaar, vijf keer zelfstandig en vijf keer met de bestuurder. Daarnaast heeft de voorzitter van de Centrale Cliëntenraad vijf keer per jaar agendaoverleg met de bestuurder.

Verwachtingen:

De voorzitter van de Centrale Cliëntenraad zal zich, voornamelijk, op twee aandachtsgebieden richten:

  • opbouwen van een vertrouwensrelatie met de bestuurder
  • ontwikkelen van de Centrale Cliëntenraad als team, waarbij de betrokkenheid en inbreng vanuit verschillende invalshoeken wordt vergroot.

Profiel:

Om als voorzitter van de centrale cliëntenraad te kunnen fungeren is het van belang kennis en ervaring te hebben als voorzitter en omtrent actuele thema’s binnen de VVT zorg. Verder is het van belang om enige scholing te volgen op het gebied van medezeggenschap.

 Informatie:

Voor nadere informatie over deze functie kan contact op worden genomen met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer: 020-545 1618.

 Interesse?:

Mail dan een motivatie en Curriculum Vitae vóór 15 oktober 2015 aanstaande naar: rvb@zhga.nl onder vermelding van: vacature voorzitter CCR.

Acquisitie is niet gewenst.

Download hier een pdf met de vacature:

vacature voorzitter CCR Zonnehuisgroep Amstelland 9-15

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *