Jurist Wouter Morselt is beschikbaar als lid Raad van Toezicht op voordracht van een cliëntenraad

Vanaf 1993 ben ik werkzaam als jurist. Ik ben begonnen als bedrijfsjurist en vervolgens hoofd juridische zaken bij Zilveren Kruis Achmea. Al geruime tijd ben ik werkzaam als bedrijfsjurist /juridisch adviseur vanuit mijn eigen juridisch adviesbureau, JZ Advies. Veel cliënten zijn werkzaam in de branches zorg- en welzijn. Reeds meerdere jaren ben ik (als voorzitter) betrokken bij klachten – en geschilleninstanties binnen de zorg. Mijn specialisaties zijn onder meer: gezondheidsrecht, bedrijvenrecht, vennootschapsrecht en privacy recht.

Met enige regelmaat verleen ik juridisch advies aan besturen en raden van toezicht van zorginstellingen die geconfronteerd worden met complexe juridische situaties, zoals structuurwijzigingen en (deels strijdige)  belangen van publieke en private stakeholders.

Wouter Morselt beschikbaar als rvt-lid op voordracht
Wouter Morselt

Daarbij heb ik gemerkt dat ik vanuit mijn kennis en ervaring met gezondheidsrecht, vennootschapsrecht en zorginstellingen een toegevoegde waarde kan zijn voor zorginstellingen.

Deze toegevoegde waarde zou ik graag tevens bij willen dragen in een rol als toezichthouder  en ben mij hierin meer gaan verdiepen. Daarbij heb ik geconstateerd dat de rol van toezichthouder specifieke competenties vergt die niet direct in een andere rol binnen een organisaties worden verkregen. Om die reden ben ik begonnen met de mastercourse “Toekomstgericht Toezichthouder” aan de UT die ik eind maart 2023 zal afronden. Deze opleiding brengt mij belangrijke kennis en tools bij om een functie als toezichthouder beter uit te kunnen oefenen.

Vanuit mijn betrokkenheid bij klachten en geschillen binnen de zorg, ben ik gewoon om rekening te houden met het belang van de client binnen de zorg. Vanuit mijn eigen kijk op Good Governance en goede zorg, hecht ik belang aan medezeggenschap, waaronder medezeggenschap van cliëntenraden. In een rol als toezichthouder zal ik deze rechten niet uit het oog verliezen.

Cliëntenraden hebben vanuit de Wmcz het wettelijke recht op voordracht op één van de leden van de raad van toezicht. Indien een cliëntenraad van een (middel) grote zorginstelling, gelet op haar recht van voordracht, op zoek is naar een  lid van een raad van toezicht dan houdt ik mij graag aanbevolen!

U kunt mij hiervoor bereiken op 06-45476743 of via wouter.morselt@j-z.nl.

Bekijk hier mijn LinkedIn profiel

OPEN SOLLICITATIE WOUTER MORSELT VOOR LID RVT OP VOORDRACHT CR

Misschien ook interessant

Bijeenkomst voor Toezichthouders en Cliëntenraden

Podcast: Good governance in de zorg en de Wmcz 2018

Cliëntenraden en de Raad van Toezicht: een goede combinatie

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *