3 februari 2022 WEBINAR Selectieve Smaaksturing voor Patiënten met Kanker SAVE THE DATE: 3 februari 2022 WEBINAR Selectieve Smaaksturing voor Patiënten met Kanker

 

De smaakgewaarwording van patiënten met kanker kan door chemo veranderen, waardoor het eten niet meer lekker smaakt. Tot zeventig procent van de mensen die behandeld worden met chemo krijgen hiermee te maken.

Door gebruik te maken van selectieve smaaksturing (gepersonaliseerde recepten) bieden smaakcentra ScC’s (consult & coaching) oplossingen op maat aan voor smaakproblemen tijdens of na een oncologische behandeling.

Patiënten met smaakafwijkingen door chemo kunnen zich GRATIS laten bijstaan in deelnemende ziekenhuizen.

Deelname aan een wetenschappelijk onderzoek geleid door een multidisciplinair team is een vereiste. De onderzoekers willen nagaan in welke mate de gepersonaliseerde recepten van brood en gerechten een invloed hebben op de individuele smaakbeleving van de patiënt en op de algemene levenskwaliteit.

Met dank aan het Nationaal Fonds Tegen Kanker uit Amsterdam, Stichting tegen Kanker België, Three Rivers FoodDelta en farmaceutische bedrijven :

Boehringer Ingelheim, Bristol Myers Squibb, Eli Lilly and Company, Merck & Co en Servier.

Wat kunt u verwachten:

  • Een multidisciplinair team van artsen, onderzoekers en chefs gastro-engineering als sprekers.
  • Inzicht hoe 450 patiënten met smaakverstoring zich gratis kunnen laten bijstaan door zorgverstrekkers in deelnemende ziekenhuizen.
  • Hoe het transnationaal onderzoeksproject is opgezet in Nederland en Vlaanderen.

Organisatie: Three Rivers FoodDelta en partners.

Bekijk hier het gehele programma en de sprekers

3 februari 2022 WEBINAR Selectieve Smaaksturing voor Patiënten met Kanker

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *