Gratis webinar over o.a. personeelstekort en te weinig zorg voor ouderen

De afgelopen maanden publiceerde de Nieuwsbrief Zorg en Innovatie tal van artikelen over de thema’s personeelstekort, aanneemsommen voor zorgaanbieders en te weinig zorg voor ouderen. Ongetwijfeld zijn dit drie thema’s van de volksgezondheid die aan bod komen bij de politieke onderhandelingen over een gezamenlijk coalitie-akkoord. Linksom of rechtsom: partijen zullen iets over deze drie thema’s moeten zeggen. Als het coalitie-akkoord eenmaal is gesloten en de nieuwe regering aangetreden, volgen discussies met het zorgveld over aanpassingen van het Integraal Zorg Akkoord (IZA), het programma: Wonen, Ondersteuning en Zorg Ouderen (WOZO) en het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA ).

Webinar door Nieuwsbrief Zorg en Innovatie op 18 januari

Deze nabije toekomst bracht de redactie op de gedachte om per thema een aantal punten uit recent gepubliceerde artikelen te benoemen die in aanmerking komen als concept-tekst voor het coalitie-akkoord. U treft ze aan onder dit bericht. Wij selecteerden die punten met als criterium het volksgezondheidsbelang. Het ging ons niet om compromisteksten te schrijven op basis van programma’s van politieke partijen.

Graag ontmoet de redactie haar lezers en auteurs maar zeker ook cliëntenraden op:

donderdag 18 januari 2024, 16.00 – 17.30 uur tijdens een webinar.

Per thema staat een half uur ingepland: 10 minuten voor de spreker en twintig voor de plenaire discussie. Het blijft bij kennisoverdracht over de drie thema’s. We gaan niet stemmen over de punten en evenmin onderhandelen.

Het programma is als volgt opgebouwd:

  • 15.30 Tijd om in te loggen. U verblijft dan in een digitale wachtkamer.
  • 16.00 Marc Spoek, adviseur bij Stichting IZZ: personeelsbeleid in de zorg met minder uitstroom en ziekteverzuim onder zorgprofessionals.
  • 16.30 Wink de Boer, MDL-arts en voormalig medisch directeur Bernhoven: aanneemsommen in plaats van contractering op productie (PxQ).
  • 17.00 Marcel de Krosse, arts publieke gezondheidszorg: instroom beperken naar langdurige zorg, met name bij ouderen.
  • 17.30 Einde webinar.

Zij hopen velen van u te ontmoeten. U meldt zich aan door te klikken op onderstaande button:

AANMELDEN

Na aanmelding ontvangt u kort voor 18 januari een link om in te loggen op het webinar en met instructies voor uw communicatie tijdens het webinar. Het webinar is gratis.

P.S. De Nieuwsbrief Zorg & Innovatie doet al haar werk met vrijwilligers. Toch maken zij jaarlijks kleine kosten voor bijvoorbeeld onderhoud van de website en diverse licenties. De ervaring leert dat deze jaarlijks zo’n 5000 euro bedragen. Wij doen een beroep op uw eigen idealisme en passie door u een bijdrage te vragen. Klik hier om bij te dragen.

Misschien ook interessant voor u

WOZO programma ouderenzorg: meer digitaal, meer thuis en meer eigen regie

Integraal Zorg Akkoord: ‘Samen werken aan gezonde zorg’

Podcast Tineke Abma: beschouw ouderen niet als kostenpost

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *