Peter Engering is Productmanager Zorg bij idverde NL, een specialist in de groensector voor onder andere zorginstellingen. Denk hierbij aan het ontwerpen, aanleggen en onderhoud van zorgtuinen, parken en andere groene buitenruimten. Peter gelooft dat groen mensen gelukkiger en beter maakt.

Peter geeft een presentatie tijdens het Symposium 3G: Groen, Geluk en Gastvrijheid, op 17 mei in Leersum. Na deze presentatie weet u meer over groen en wat groen voor mensen kan doen. U krijgt ideeën over hoe u binnen uw organisatie gesprekspartner kunt worden op het gebied van groen, en hoe u deze kennis kunt inzetten voor de bewoners/cliënten.

Van kijkgroen naar gebruiksgroen                                                  

Hoe veraangenaam je de leefomgeving met groen? Het allerbelangrijkste is dat de functie van groen verandert van kijkgroen naar gebruiksgroen. Dit vraagt niet alleen om andere beplanting, maar soms ook om een andere zorgvisie. Waarom zou je fysiotherapie of logopedie altijd binnen doen? Bewegen in de buitenlucht of woorden oefenen met dingen die je buiten tegenkomt, zorgen voor frisse lucht, een andere omgeving, extra plezier.  Aan de hand van stellingen en praktische voorbeelden zult u ontdekken, hoe u de omgeving kunt zien als een verlengstuk van de leefruimte. En bovendien: hoe u de vertaalslag naar uw eigen situatie kunt maken.

Wat kan je als cliëntenraad met groen doen

Groen is dus een van de aandachtspunten waarop de cliëntenraad instemmingsrecht/ adviesrecht heeft. Wat kunt u als cliëntenraad doen, om te zorgen dat de directe omgeving van de zorginstelling een meerwaarde krijgt voor bewoners, medewerkers en bezoekers? Peter wil u samen met Marika Biacsics van NCZ handvatten bieden. Waarom zou u over groen beginnen? Wat is het beste moment om aan te haken? Hoe kom je tot een gedegen voorstel? Niet alleen cliëntenraden hebben rechten en plichten maar bestuurders net zo goed. Hoe help je als cliëntenraad om groen in uw organisatie te veranderen van een kostenpost tot een opbrengstenpost?

Zie ook:

Een groene zorgomgeving heeft de toekomst

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *