VGZ schrijft geschiedenis. Het oordeel van de patiënt wordt voortaan leidend bij het bepalen van de kwaliteit van de zorg.

Bron: NRC.nl

Tussen een hotel met uitzicht op zee of uitzicht op een blinde muur is het niet moeilijk kiezen, zei presentator Erik van der Hoff een paar jaar geleden in spotjes van zorgverzekeraar VGZ. Maar hoe moet je kiezen tussen twee ziekenhuizen? „Hoe weet je nu bij zoiets belangrijks of je echt goede zorg krijgt?”, vroeg de opgewekte presentator.

Frank Elion, Lid Management Committee Coöperatie VGZVGZ, de tweede zorgverzekeraar van het land, suggereerde dat wel te weten. Maar daar komt VGZ nu van terug. „De patiënt gelooft niet dat wij over de kwaliteit gaan. En als wij bepaalde adviezen geven, worden we niet vertrouwd”, licht Frank Elion, divisievoorzitter commercie, toe. „Met die spotjes hebben we de plank misgeslagen.”

Het is in het Nederlandse zorgstelsel de verzekeraar die namens de patiënt inkoopt op prijs en kwaliteit. Maar verzekeraars hebben slechte ervaringen met de selectie op kwaliteit. Ze krijgen vaak het verwijt bij hun kwaliteitseisen op de stoel van de dokter te gaan zitten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *