Locatie Leiden

Ca. 15 uur per maand

Einddatum 21 april 2023

Voorzitter cliëntenraad


BINNEN LIBERTAS LEIDEN IS DE ONBEZOLDIGDE FUNCTIE ONSTAAN VOOR VOORZITTER CLIËNTENRAAD

Over Libertas Leiden

Vacature Voorzitter Clientenraad Libertas Leiden

Libertas Leiden is als ouderenzorg- en thuiszorgorganisatie al meer dan 60 jaar actief in Leiden en is een in-en-in Leidse organisatie. Met ruim 600 collega’s bieden wij cliënten enerzijds Wonen met Zorg aan en anderzijds zorg aan cliënten die nog thuis (willen blijven) wonen, de Thuiszorg. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat wij een aantrekkelijk werkgever zijn voor werkzoekenden en aantrekkelijk blijven voor de mensen die al bij ons werken. Vertrouwde Zorg dichtbij is waar we voor staan. Om die reden werken we met vaste teams en huren we geen uitzendkrachten en ZZP-ers in.

Wat doet de Cliëntenraad

Gewoon goede zorg, dat willen wij dat de cliënten van Libertas Leiden krijgen. De Cliëntenraad wil daarom een gerespecteerde gesprekspartner zijn van het bestuur van Libertas én van de cliënten. We werken aan een nog beter contact met de cliënten en aan adviezen die hout snijden en waarnaar geluisterd wordt. Verder zit je de zelfstandige en overlegvergaderingen van de cliëntenraad voor, je houdt agendaoverleg met de bestuurder, je schrijft adviezen en je draagt zorg voor het functioneren als team van de cliëntenraad en voor een goede verstandhouding met de bestuurder.

Wie ben jij

Wij zoeken iemand die enige kennis en ervaring heeft over de actuele thema’s binnen de VVT zorg. Wij zoeken iemand die in staat is om vanuit de belangen van cliënten én vanuit de belangen van de organisatie te denken.

Namens Ben Noorlander huidige voorzitter cliëntenraad

Als voorzitter van de Cliëntenraad heb ik mij het doel gesteld de inbreng van de Cliëntenraad steeds te verbeteren. Op 1 juli aanstaande loopt mijn tweede termijn als voorzitter af. Toen ik besloot voorzitter te worden was dat uit interesse voor het raakvlak tussen wonen en zorg. Vervolgens kreeg ik ook te maken met familieleden in verpleeghuizen en kwam de zorg nog dichterbij. Wie neemt het estafettestokje van mij over? Als je bestuurlijke ervaring hebt, in staat bent om verbinding te leggen met cliënten en met mensen binnen de organisatie, kritisch bent, affiniteit met verpleeg- en thuiszorg en overzicht hebt, dan is de rol van voorzitter van de Cliëntenraad iets voor jou. Reken op een tijdbesteding van een à twee dagen per maand en een vrijwilligersvergoeding.

Spreekt dit je aan en heb je interesse in deze functie?

Laat ons dat dan weten! Solliciteer via onderstaande ORANJE BUTTON en geef aan wat je zo aanspreekt in deze functie en waarom jij denkt dat we jou voor deze functie moeten hebben.

Bij vragen over de positie van voorzitter cliëntenraad

Voor meer informatie over de positie van voorzitter cliëntenraad kun je contact opnemen met Ben Noorlander, huidige voorzitter cliëntenraad. Ben is mobiel te bereiken op nummer 06-19185710.

Bij vragen over de procedure

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Salima Sidayne, recruiter van Libertas Leiden. Zij is mobiel te bereiken op nummer 06-52364351 of per mail.

Hoe nu verder

  • Je krijgt binnen 24 uur na je sollicitatie een ontvangstbevestiging;
  • In de week van 1 mei zal de recruiter contact met je opnemen om je te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
  • Op 11 mei zullen de gesprekken plaatsvinden tussen 12.30 uur en 16.00 uur;
  • De procedure zal bestaan uit 1 gespreksronde met de bestuurder en twee cliëntenraadsleden;
  • Daarna laten wij op korte termijn de uitkomst van het gesprek aan je weten.

Misschien ook interessant voor u

Online leergang Voorzitter Cliëntenraad: ‘Zoveel meer dan vergaderen’

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *