Voorzitter Cliëntenraad

Een verbindende motivator! Twee kwaliteiten die wij graag zien bij onze nieuwe cliëntenraadvoorzitter van Gelre ziekenhuizen.

De afdeling

De cliëntenraad is een orgaan dat is ingesteld op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (Wmcz 2018). De cliëntenraad denkt mee en adviseert de Raad van Bestuur over het beleid van het ziekenhuis. Zo is de cliëntenraad actief betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe meerjarenstrategie, waarin patiëntparticipatie een grote rol speelt. Daarnaast heeft de Clientenraad voor zichzelf twee speerpunten benoemd om zich actief mee bezig te houden: cliënten met beperkte gezondheidsvaardigheden en ketenzorg.

De cliëntenraad bestaat uit 7 leden en vormt een brede vertegenwoordiging van de patiëntenpopulatie uit de regios Apeldoorn en Zutphen.De cliëntenraad vergadert een keer per maand (de eerste dinsdagmiddag van de maand), afwisselend in Zutphen en Apeldoorn.

Vacature Voorzitter Cliëntenraad bij Gelre Ziekenhuizen
Vacature Voorzitter Cliëntenraad bij Gelre Ziekenhuizen

Werkzaamheden

Wat doet u als voorzitter van de cliëntenraad:

 • Vergaderingen voorzitten en de raad in- en extern vertegenwoordigen;
 • Verbinding bevorderen in de raad en tussen de raad en stakeholders;
 • Het medezeggenschapsproces bevorderen;
 • Zo nodig de spreekbuis zijn van de raad.

Functie eisen

Voor de positie van voorzitter zoeken we iemand die:

 • Een sterke affiniteit heeft met het belang en het werk van de cliëntenraad;
 • Bekend is met de zorg- en dienstverlening in de sector;
 • Aantoonbare bestuurlijke kwaliteiten heeft;
 • Samenwerkings- en oplossingsgericht kan werken;
 • Beschikt over onderhandelingsvaardigheden;
 • U beschikt over bestuurlijk inzicht en bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de ziekenhuiszorg in het algemeen en rondom Gelre ziekenhuizen in het bijzonder;
 • U beschikt over een positief kritische en constructieve instelling en heeft een actieve houding;
 • U kunt goed in teamverband werken;
 • U bent maatschappelijk betrokken en kunt vanuit uw ervaring meehelpen om de kwaliteit en de veiligheid van de zorg- en dienstverlening van Gelre ziekenhuizen aan haar cliënten/patiënten te toetsen, te behouden en te verbeteren;
 • U woont in het zorggebied (Apeldoorn-Zutphen) van Gelre ziekenhuizen;
 • U beschikt over voldoende tijd en beschikbaarheid voor de werkzaamheden (gemiddelde tijdsbelasting 4 dagdelen per maand).

Ons aanbod

De benoeming is in principe voor een periode van vier jaar met een mogelijke verlenging. Voor de leden van de cliëntenraad geldt een vrijwilligersvergoeding. Medewerkers van Gelre ziekenhuizen zijn niet benoembaar.

Organisatie

Gelre ziekenhuizen is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Apeldoorn en Zutphen. Daarnaast beschikt Gelre in Lochem, Doesburg, Dieren en Epe over buitenpoliklinieken en een Diagnostisch Centrum in Apeldoorn. 
Met meer dan 3.600 betrokken medewerkers, van medisch specialist tot vrijwilliger, werken we elke dag aan een betere gezondheid voor de 350.000 mensen in ons verzorgingsgebied. Op die manier zijn we figuurlijk én letterlijk (in) het hart van de zorg in onze regio. Daarnaast vervullen we vanuit onze specifieke kennis en kunde op een aantal medische gebieden een bovenregionale functie.
Gelre ziekenhuizen is ambitieus en transformeert de komende jaren vanuit een solide fundament naar een veelzijdige (netwerk)organisatie voor persoonlijke en hoogwaardige medisch specialistische zorg. De strategie voor de periode 2019-2025 heeft ‘Zorg beter voor elkaar’ als centraal thema.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met mevrouw Annemiek Littooij of mevrouw Hans Jonkman, beiden lid van de cliëntenraad. Bereikbaar via p.borgonjen@gelre.nl

Interesse?

Bent u geïnteresseerd? Reageer dan zo spoedig mogelijk. De gesprekken vinden plaats bij voldoende sollicitanten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Misschien ook interessant voor u

Online leergang (vice) voorzitter (centrale) cliëntenraad

Vacature Voorzitter Centrale Verwantendeelraad ’s Heeren Loo

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *