Gouda

HBO niveau

18 april 2024

De kracht van de dienstverlening van Zorgpartners is de verbinding tussen de woon- en zorgmogelijkheden die wij bieden. Persoonlijke betrokkenheid is erg belangrijk. Daarom organiseren wij de dienstverlening in kleine teams, dichtbij de klant.

Vacature Voorzitter Centrale Cliëntenraad Zorgpartners

Zorgpartners is een full service zorgorganisatie met een diversiteit aan woon- en zorgmogelijkheden in de regio Midden-Holland. Zorgpartners verleent haar zorg en diensten rondom het eigen leven van elke cliënt. De kracht van de dienstverlening van Zorgpartners is de verbinding tussen de woon- en zorgmogelijkheden die wij bieden. Persoonlijke betrokkenheid is erg belangrijk. Daarom organiseren wij de dienstverlening in kleine teams, dichtbij de klant.

Wij zijn op zoek naar een:

Voorzitter Centrale Cliëntenraad

Binnen de Centrale Cliëntenraad van Zorgpartners Midden-Holland is door het aflopen van de zittingsperiode van onze huidige voorzitter van de CCR een vacature ontstaan voor de functie van onafhankelijk Voorzitter Centrale Cliëntenraad.

Inrichting Centrale Cliëntenraad

De Centrale Cliëntenraad (CCR) bestaat uit maximaal twee vertegenwoordigers vanuit de lokale cliëntenraden van de dertien locaties en de thuiszorg. De CCR wordt ondersteund door een professionele ondersteuner cliëntenraad. De CCR geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurders. De CCR vergadert tien keer per jaar en heeft tien keer per jaar overleg met de Raad van Bestuur. De CCR heeft een agendacommissie, bestaande uit vier leden van de CCR die als klankbord dienen voor de voorzitter.

Taken Voorzitter Centrale Cliëntenraad

  • Het voorzitten van de overlegvergaderingen van de CCR met de Raad van Bestuur en de eigen vergaderingen van de CCR;
  • Agendaoverleg met de Raad van Bestuur;
  • Deelnemen aan de agendacommissie van de CCR;
  • Ondersteunt de verschillende commissies van de CCR bij het schrijven van adviezen;
  • Het opstellen van het werkplan voor de CCR samen met de agendacommissie;
  • Het zorg dragen voor het functioneren als team van de CCR;
  • Het fungeren als klankbord voor de leden van de CCR en eventueel voor de leden van de lokale cliëntenraden;
  • Fungeert als boegbeeld van de CCR en zorgt voor verbinding van de CCR met de bestuurders.

Profiel

Wij zoeken iemand met, bij voorkeur, regionale binding die in staat is om vanuit de belangen van cliënten én vanuit de belangen van de organisatie te denken. Het is belangrijk dat u een verbinder bent: verbinden van de leden van de Centrale Cliëntenraad met elkaar, het verbinden van de vertegenwoordigde raden en het verbinden van de CCR met de bestuurder. Daarnaast kun je vasthoudend en kordaat optreden als dat nodig is. Wij zoeken iemand met up-to-date kennis en die ervaring heeft met de actuele thema’s binnen de VVT zorg en deze kennis ook kan delen met de leden van de Centrale Cliëntenraad. Ook ben je bereid, om indien nodig, scholing te volgen op het gebied van medezeggenschap. 

Informatie

Voor nadere informatie over deze functie kan contact op worden genomen met de voorzitter van de sollicitatiecommissie CCR, dhr. Kees Thieme, telefoonnummer: 06-22422270 of via de mail clientenraad@zorgpartners.nl. 

Ook kun je informatie vinden op de website van Zorgpartners Midden-Holland 

Goed om te weten

Als je bij ons start, vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren. Deze mag maximaal drie maanden oud zijn en wordt door ons vergoed.

Er is een budget voor een vaste vergoeding van € 5000,- scholing en onkosten beschikbaar.

Wil je op deze functie solliciteren? Fantastisch! Klik dan op de knop en ga vóór 19 april 2024 naar het sollicitatieformulier. Vragen over de sollicitatieprocedure? Bel met Esma Arrab, recruiter via 06 10 95 83 97

Misschien ook interessant voor u:

Centrale Cliëntenraad

Gelre Ziekenhuizen zoekt nieuwe leden voor de cliëntenraad

Vacature lid cliëntenraad Rijnstate Ziekenhuis

Profielen leden en voorzitter cliëntenraad

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *