vacature voorzitter centrale clientenraad zonnehuisgroep amstelland

Vacature Voorzitter Centrale Clientenraad Zonnehuisgroep Amstelland

Binnen Zonnehuisgroep Amstelland is een (onbezoldigde) functie ontstaan voor: Onafhankelijk Voorzitter Centrale Cliëntenraad

Zonnehuisgroep Amstelland biedt in de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Ouder-Amstel en De Ronde Venen alle vormen van ouderenzorg, van thuiszorg tot intensieve verpleeghuiszorg en revalidatie. De organisatie heeft ruim 1200 personeelsleden (700 FTE), 1600 cliënten en een omzet van ruim € 62 miljoen.

De ouderenzorg heeft met grote veranderingen te maken: wetswijzigingen, veranderde financiering, bezuinigingen, krimp en transitie naar zware zorg. Daarnaast wordt nog meer dan voorheen de samenwerking gezocht met naasten van cliënten en vrijwilligers. Het is belangrijk om vanuit cliënten mee te denken en mee te praten over deze veranderingen. Als voorzitter heeft u een belangrijke rol in het vorm geven van de medezeggenschap. Zo kunt u bijdragen aan een zo goed mogelijke zorg voor ouderen. Als voorzitter bevindt u zich in het hart van de ontwikkelingen.

Inrichting centrale cliëntenraad
De Centrale Cliëntenraad (CCR) bestaat uit 8 vertegenwoordigers vanuit de lokale cliëntenraden van de verschillende locaties.
De CCR geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder. De CCR vergadert tien keer per jaar, vijf keer zelfstandig en vijf keer met de bestuurder. De Centrale Cliëntenraad wordt secretarieel ondersteund.

Taken voorzitter Centrale Cliëntenraad

  • Het voorzitten van de zelfstandige en de overlegvergaderingen van de CCR
  • Agendaoverleg met de bestuurder
  • Deelname aan interne klankbordgroepen of overlegsituaties uit hoofde van de Centrale Cliëntenraad
  • Het schrijven van adviezen
  • Het zorg dragen voor het functioneren als team van de CCR en voor een goede verstandhouding met de bestuurder

Profiel
Wij zoeken iemand die enige kennis en ervaring heeft over de actuele thema’s binnen de VVT zorg. Wij zoeken iemand die in staat is om vanuit de belangen van cliënten én vanuit de belangen van de organisatie te denken. Het is belangrijk dat u een verbinder bent: verbinden van de leden van de Centrale Cliëntenraad met elkaar en verbinden van de CCR met de bestuurder.
Bereidheid om indien nodig enige scholing te volgen op het gebied van medezeggenschap.

Informatie
Voor nadere informatie over deze functie kan contact op worden genomen via telefoonnummer: 020-5451618.
Er is een reiskostenvergoeding en de mogelijkheid tot een vrijwilligersverzekering.

Interesse?
Mail dan een motivatie en Curriculum Vitae vóór 15 mei 2016 aanstaande naar: rvb@zhga.nl onder vermelding van: vacature voorzitter CCR.

Acquisitie is niet gewenst.

Download hier een pdf met de vacature Voorzitter Centrale Clientenraad Zonnehuisgroep Amstelland

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *