Magnushof, Schagen

1 à 2 dagdelen per week

Sluitingsdatum 2 augustus

Jij kunt de vergaderingen van de CCR leiden en leden op coachende wijze stimuleren tot het leveren van zinvolle bijdragen.

Voorzitter CCR

Wisselende uren per week

Als voorzitter van de Centrale Cliëntenraad (CCR) staat de cliënt voor jou altijd centraal. Jij weet hun belangen te behartigen, zonder die van medewerkers en/of de stichting uit het oog te verliezen. Je hebt beleidsmatige en bij voorkeur ook bestuurlijke ervaring en interesse. Je kunt nieuw beleid beoordelen op cliëntbelang en leidt de CCR bij het gevraagd en ongevraagd adviseren van de organisatie. Daarnaast ben je in staat om concrete onderwerpen vanuit cliëntbelang te vertalen naar algemeen beleid.

Jij kunt de vergaderingen van de CCR leiden en leden op coachende wijze stimuleren tot het leveren van zinvolle bijdragen. Je bent kritisch, besluitvaardig en integer. Jij kunt representatieve taken namens de centrale cliëntenraad vervullen en deze extern vertegenwoordigen. Je onderschrijft de strategie, draagt zorg voor de naleving van het reglement medezeggenschap en ziet erop toe dat de CCR zijn taak naar vermogen kan uitvoeren. Jij hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen en kunt collegiaal en oplossingsgericht samenwerken. Tot slot beschik je over voldoende tijd en woon je in het verzorgingsgebied van Samen.

Wat mag je van Samen verwachten?

Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. Ouderen kunnen bij ons terecht voor thuiszorg, langdurige zorg, revalidatie & behandeling, welzijnsdiensten en dagactiviteiten.

Een organisatie met grote ambities in werkplezier, waar de bewoner centraal staat en de medewerker op één. Elke dag werken we samen aan het beste voor iedereen vanuit het concept positieve gezondheid: voor onze bewoners, voor onze collega’s en ook voor onszelf. Tolerantie, respect, inclusie en openheid gelden als vaste waarden bij Samen. We vinden het belangrijk dat je kunt zijn wie je bent. Met goede zorg, plezier op de werkvloer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat is wat we doen en dat blíjven we doen.

De voorzitter van de CCR is ongeveer 1 á 2 dagdelen per week bezig en kan flexibel omgaan met extra overlegmomenten. Daarnaast werk je niet bij of voor Samen, maar overleg je wel regelmatig met de Raad van Bestuur. De zorgorganisatie benoemt de nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter vertrekt per januari 2025, in de periode voorafgaand wordt de nieuwe voorzitter ingewerkt.

De voorzitter ontvangt 80% van de maximale vrijwilligersvergoeding. Dit is in 2024 € 1.680 per jaar. Daarnaast worden gemaakte onkosten en reiskosten vergoed.

Wie ben jij?

  • Je bent enthousiast om je in te zetten voor het verder ontwikkelen van de zorg vanuit het cliëntperspectief;
  • Je hebt oog voor de samenstelling van de CCR, stimuleert actieve inbreng van de leden en draagt mede zorg voor een verdere professionalisering van de CCR;
  • Je hebt natuurlijk gezag en overwicht, toont leiderschap en hebt een groot verbindend vermogen;
  • Je hebt maatschappelijke belangstelling, kennis en affiniteit met de zorg in brede zin en inzicht in regionale en landelijke ontwikkelingen in de ouderenzorg;
  • Je hebt goede communicatieve, sociale en onderhandelingsvaardigheden en weet die op diverse niveaus en binnen diverse gremia te gebruiken;
  • Je beschikt over HBO/Academisch werk- en denkniveau.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Caroline Beentjes, Raad van Bestuur, via caroline.beentjes@wzgsamen.nl of 088 – 619 4645.

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de button!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bij de screening raadplegen we soms ook social media, zoals LinkedIn. En gaan we met elkaar in zee? Dan vragen we altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en screening aan via Validata. Voor deze vacature zoeken we intern én extern naar sollicitanten. Zijn er meerdere kandidaten geschikt? Dan geven we voorrang aan interne kandidaten.

Misschien ook interessant voor u:

Vacature Voorzitter Clientenraad bij Klimmendaal

Een Centrale Cliëntenraad

Profielen leden en voorzitter cliëntenraad

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *