HBO / FWG 50

ca. 12 uur/week

sluiting 16 mei 2024

Koraal hecht veel belang aan medezeggenschap van cliënten en medewerkers én streeft ernaar dat medezeggenschap bij alle medewerkers ligt. De medezeggenschap van Koraal is volop in ontwikkeling. Dat betekent dat ook de functie van de Ondersteuner nog verder ontwikkeld zal worden. Word jij enthousiast van het gezamenlijk met collega’s bouwen aan deze functie en de verdere doorontwikkeling van de medezeggenschap van Koraal? 

Voor de ondersteuning van de Regionale Overleg Groep (ROG) Ondersteunende Diensten (OD) zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van Ondersteuner Medewerkers Medezeggenschap. Het betreft een functie voor 12 uur per week.

Over de functie

Enkele jaren geleden is de medezeggenschapsstructuur bij Koraal vernieuwd, passend bij het besturingssysteem en de visie op medezeggenschap en participatie. In hoofdlijnen is de nieuwe structuur te verdelen in Centrale Medezeggenschapsorganen en per regio een Regionale Overleg Groep (ROG) die de inbreng vanuit medewerkers verzamelt en er weer voor zorgt dat medewerkers kunnen participeren. Hiervoor kan o.a. gebruik gemaakt worden van platforms.

De Ondersteuner Medezeggenschap maakt deel uit van het Team Medezeggenschap. Dit team bestaat uit de Ondersteuners Medezeggenschap cliënten, de Ondersteuners Medewerkers- en Onderwijsmedezeggenschap, de secretarieel ondersteuner stafgroep medezeggenschap cliënten/CCR en de Teamleider Medezeggenschap.

De Ondersteuner Medezeggenschap wordt hiërarchisch aangestuurd door de Teamleider Medezeggenschap. Functionele aansturing vindt plaats door de ROG in de regio NML.
Als Ondersteuner Medezeggenschap ondersteun je in eerste instantie de ROG-NML.

Op hoofdlijnen bestaat je takenpakket uit vier werkgebieden:

1. Organisatorisch
2. Informatief
3. Coachend
4. Administratief

Dat houdt in dat je o.a.:

 • De overlegmomenten organiseert, voorbereidt en bijwoont.
 • De leden van de ROG coacht.
 • De ROG informeert over ontwikkelingen op voor hen relevante gebieden binnen en buiten Koraal.
 • Een aanspreekpunt bent voor de ROG, voor medewerkers van Koraal en derden.
 • De ROG adviseert over voor hen relevante deskundigheidsbevordering.
 • De ROG richt zich primair op het bewaken, bevorderen en uitzetten van participatie. Zij zijn inhoudelijk op de hoogte, maar reageren op onderwerpen op basis van participatie.
 • Streven is dat de ROG ruimte krijgt om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Voor de ondersteuner betekent dit dat je je vooral richt op het informeren over de voor- en nadelen van verschillende methoden en werkwijzen en de te verwachten gevolgen.
 • Je begeleidt het proces en de procedures en handelt in opdracht en in het belang van de ROG. Je verantwoordelijkheid ligt op procesniveau en niet op de inhoud.
 • Je ‘ontzorgt’, coacht, activeert en enthousiasmeert de ROG.

Wat biedt Koraal?

De kans om sámen met collega’s (verder) vorm en inhoud te geven aan medezeggenschap en participatie binnen Koraal. Je komt te werken in een leuk, enthousiast en betrokken team van collega’s medezeggenschap.

 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50 (per 1 juni ‘24 CAO wijziging): €3.046 en max €4.349 bruto per maand, op basis van een overeenkomst van 36 uur per week.
 • Contract: direct een vaste arbeidsovereenkomst.
 • Uren: 12 uur per week.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: o.a. een eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden 
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan.
 • Hybride werken: ruime mogelijkheden om hybride (thuis) te werken en op kantoor/locatie in Sittard. In deze rol ondersteun je de medezeggenschap ondersteunende diensten, maar er wordt van je verwacht dat je (indien nodig) ook inzetbaar bent voor andere regio’s.
Vacature Ondersteuner Medezeggenschap Medewerkers bij Koraal

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste en energieke collega, een echte verbinder! Je bent een teamspeler die een netwerk van relevante medewerkers binnen de organisatie opbouwt. 

Je geeft invulling aan de functie, waarbij de dienstverlening aan de ROG OD centraal staat. Dit vraagt om vaardigheden als enthousiasmeren, coachen, omgaan met weerstanden, creativiteit, kunnen loslaten, overtuigingskracht en inlevingsvermogen. Uiteraard ben je overtuigd van het belang van goede medezeggenschap. Het betreft een zeer zelfstandige functie waarbij je stevig in je schoenen moet staan, maar waarin je zeker ook nog mag leren.

Je beschikt over een evenwichtige persoonlijkheid, omgevings- en organisatiesensibiliteit, bent pragmatisch, doortastend, empathisch, initiatiefrijk, volhardend en communicatief sterk. De ondersteuner dient zicht hebben, of dit verkrijgen, op de visie van de ondersteunende diensten (Interne Dienstverlening (ID), bestuur bureau en Strategie & Kennis Ontwikkeling (S&KO)). Verdieping in de organisatieonderdelen is belangrijk voor de uitvoering van de functie.

Daarnaast…

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt interesse in medezeggenschap en participatie en volgt de ontwikkelingen. Kennis van of ervaring op het gebied van medezeggenschap en participatie is een pré.
 • Je hebt oog voor de verschillende vormen van medezeggenschap (en andere projecten binnen Koraal die raakvlakken hebben met de medezeggenschap) en bent in staat om hiertussen verbanden te leggen en de ROG hierover te informeren.
 • Je hebt kennis van groepsprocessen en vergadertechnieken en kan vanuit jouw rol de ROG OD adviseren over hun werkwijze en hun wijze van communiceren.

Je hebt kennis van groepsprocessen en vergadertechnieken en kan vanuit jouw rol de ROG en de Aandachtfunctionarissen adviseren over hun werkwijze en hun wijze van communiceren

Over Koraal

Vacature Ondersteuner Medezeggenschap Medewerkers bij Koraal

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en (zeer) complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel jeugdhulp, verstandelijk gehandicaptenzorg als onderwijs en participatie. Ons werkgebied is Limburg en Noord-Brabant. Onze ambitie is het bieden van een integraal pakket zorg, onderwijs en participatie. Dat is uniek. Het stelt ons in staat om kinderen, jongeren, volwassenen, leerlingen en hun netwerk altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners. Op dit moment werken bij Koraal bijna 4000 professionals samen aan deze ambitie.

Meer info vind je op: www.koraal.nl

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Germy Vliegen (Teamleider Medezeggenschap) via 06 -22500732 of met Milou Neilen (Voorzitter ROG-OD) via 06 – 1035 3611

Voor het werken bij Koraal is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereiste.

Reageren

Heb je interesse? Wij ontvangen graag je CV en motivatie voor 16 mei 2024 , via het sollicitatieformulier.

SOLLICITEREN

Misschien ook interessant voor u

Vacature Ambtelijk Secretaris Centrale Cliëntenraad Het Baken

Vacature Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad Jeugdbescherming Gelderland

Opleiding Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad

De Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *