De Centrale Cliëntenraad van SGL in Sittard is op zoek naar een Ondersteuner Cliëntenmedezeggenschap

Over SGL

SGL helpt mensen met hersenletsel in de chronische fase verder. Zij bieden cliënten en hun naasten ondersteuning op maat zodat zij een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. SGL helpt mensen met hersenletsel met het bepalen en waarmaken van nieuwe dromen, wensen en het nemen van eigen regie.

Zij hebben 31 woonbegeleidingscentra en activiteitencentra door heel Limburg. De bijna 600 medewerkers zijn professionals. Zij ondersteunen en begeleiden vanuit oprechte betrokkenheid en vakmanschap. Samen met vrijwilligers en de mantelzorger/naasten helpen zij de cliënten van SGL verder.

De functie

Vacature Ondersteuner Cliëntenmedezeggenschap bij SGL SittardAls Ondersteuner Cliëntenmedezeggenschap ondersteun je de centrale cliëntenraad, welke volledig bestaat uit cliënten, in de uitvoering van hun taak en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden. De Raad heeft een hoge mate van zelfstandigheid en is daar terecht trots op. Je ondersteunt het proces van vergaderen en bewaakt samen de afspraken en de rechten en plichten van cliënten. Je woont de overlegvormen bij en je ondersteunt de cliënten waar nodig ten aanzien van besluitvorming, voortgang en het verloop. Je stemt daarbij af met (het Dagelijke Bestuur van) de Raad en stimuleert de leden om zich te ontwikkelen, werkzaamheden op te pakken en zoveel mogelijk eigen regie te nemen.

Wie zoeken zij?

Je bent een ondersteuner pur sang, een gedreven verbinder die vanuit een respectvolle en gelijkwaardige houding samenwerkt met onze cliënten en andere bij de medezeggenschap betrokken partijen. Je hebt kennis van de doelgroep, een grote affiniteit met de cliënten, waardeert en stimuleert hun zelfstandigheid en ondersteunt hen om hun stem te laten horen, ook als deze wellicht niet strookt met hetgeen je er zelf van vindt. Je bent communicatief vaardig, diplomatiek, doortastend en integer. Je staat stevig in je schoenen en bent mensgericht. Je bent in staat om in hoge mate zelfstandig te werken en een onafhankelijke rol en positie in te nemen, waarbij dienstverlening aan de Raad centraal staat.

Hiernaast heb je een HBO werk en denkniveau, verkregen middels een opleiding (bijvoorbeeld HBO SPH of Social Work) en/of werkervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van inspraak en medezeggenschap van cliënten (onder andere de WMCZ 2018) en de rol en positie van cliëntenmedezeggenschap binnen een zorginstelling Daarnaast heb je kennis van groepsprocessen en vergadertechnieken en kun je vandaar uit de Raad adviseren over haar werkwijze en de wijze van communiceren. Je bent flexibel, je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je bent in bezit van rijbewijs en een auto. Tenslotte moet je beschikken over de vaardigheden of bereid zijn deze aan te leren om de leden van de Raad te ondersteunen bij ADL tijdens bijeenkomsten van de Raad.

Wat bieden zij?

  • Een uitdagende baan (16 uur per week) bij een financieel gezonde organisatie met het keurmerk ‘Beste werkgever 2020-2021’;
  • Een jaarcontract met de intentie om na een jaar een vaste arbeidsovereenkomst aan te gaan;
  • Salaris conform CAO GHZ en afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 3.738,-bruto per maand op fulltime basis (FWG 50);
  • Ruime mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen je vakgebied met ruimte voor training en opleiding.

 

Solliciteren

Klik op de sollicitatiebutton. Leden van de centrale cliëntenraad zijn van begin af aan betrokken bij de procedure. Een assessment kan een onderdeel zijn van de procedure.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *