Vacature onafhankelijke voorzitter CCR Zorggroep ApeldoornDe Centrale Cliëntenraad van Zorggroep Apeldoorn is op zoek naar een energieke en gedreven voorzitter, die met lef en met hart en ziel zijn of haar taak vorm weet te geven. Iemand die met plezier en toewijding de Centrale Cliëntenraad (CCR) kan (bege)leiden naar de optimale uitoefening van haar taak en bevoegdheden. De onafhankelijk voorzitter heeft een belangrijke rol in het vormgeven van cliëntenmedezeggenschap, samen met de leden van de CCR en in nauwe samenwerking met het bestuur van ZGA e.o.. Hij of zij zorgt ervoor dat je als team kunt samenwerken en stimuleert de kracht van de gezamenlijkheid binnen de CCR en tussen CCR en Raad van Bestuur/MT. Iemand die weet, begrijpt en voelt wat het inhoudt om de belangen van de cliënten te behartigen, zowel intern als extern, in een complexe en veranderende organisatie en die in staat is de onafhankelijke rol van voorzitter te bewaken.

 Over Zorggroep Apeldoorn

Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.)  biedt deskundige zorg en behandeling. Van verpleging en verzorging tot geriatrische revalidatie, van crisisopname tot dagactiviteiten; bij ons vinden onze cliënten de zorg die ze nodig hebben. Die bieden we met toewijding en plezier, op een liefdevolle wijze. Bij onze cliënten thuis, in de buurt en als dat niet meer kan, op één van onze locaties.

ZGA e.o. staat voor een grote uitdaging: de ombuiging naar een nieuwe wijze van bedrijfsvoering. De organisatie is in transitie en werkt toe naar de stip op de horizon. Dit betreft vooral het zorgconcept door omarming van de filosofie vanuit cliëntperspectief, met ‘ik blijf wie ik ben’ als leidend motief.

Over de Centrale Cliëntenraad 

De CCR binnen ZGA e.o. praat, denkt en adviseert mee over onderwerpen die van gemeenschappelijk belang zijn voor bewoners en cliënten van ZGA e.o. Zij heeft een zelfstandige en onafhankelijke positie binnen ZGA e.o.. De CCR staat in nauwe verbinding met de lokale cliëntenraden. De CCR is een enthousiaste, betrokken groep mensen met stevige persoonlijkheden, die wensen, ideeën delen en soms ook kritische kanttekeningen plaatsen bij het beleid van ZGA e.o.. Altijd vanuit het gemeenschappelijk belang van de bewoners en cliënten. De onafhankelijke voorzitter speelt hierin een cruciale rol. Kom jij onze CCR versterken?

Wat ga je doen

 • Je geeft op inspirerende en enthousiaste wijze leiding aan vergaderingen en draagt bij aan een goede samenwerking.
 • Je geeft invulling aan de medezeggenschap voor cliënten binnen ZGA e.o. op een wijze die past bij de huidige tijd, de visie van ZGA e.o. en de verandering die ZGA e.o. doormaakt.

Wat breng je mee

 • Je hebt ervaring met en kennis van cliëntenmedezeggenschap in de zorg en de WMCZ 2018.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in het werkgebied van ZGA e.o.
 • Je hebt ervaring t.a.v. veranderprocessen, bijvoorbeeld op strategisch niveau, bij voorkeur in een non-profit organisatie. Je begrijpt wat de transitie waarin ZGA e.o. zich bevindt inhoudt en wat de nieuwe koers/stip op de horizon betekent bezien vanuit cliëntenperspectief
 • Je bent bereid om ten minste twee jaar het voorzitterschap op je te nemen, met mogelijkheid tot herbenoeming

Wie zoeken zij?

 • Een teamspeler.
 • Een bruggenbouwer, verbinder.
 • Een oplossingsgericht persoon.
 • Iemand met goede communicatieve vaardigheid.

Wat bieden zij jou?

 • Een actieve CCR, die denkt vanuit het cliëntenbelang.
 • Een maatschappelijke functie, waarin je veel kunt betekenen voor onze cliënten en hun naasten voor gemiddeld 6 – 8 uur per week.
 • De mogelijkheid van scholing gericht op cliëntmedezeggenschap.
 • Een vergoeding van € 4.000,- per jaar voor de eerste twee jaar en reis- en onkostenvergoeding.
 • ZGA e.o. faciliteert ambtelijke ondersteuning.

 

Solliciteren

Voldoe je aan het profiel en past het bij je, dan zien we je motivatiebrief en CV graag tegemoet. Je kunt deze tot 12 mei 2021 sturen naar Cunera Vreekamp (HR Business Partner bij ZGA). Haar email is: cunera.vreekamp@zgapeldoorn.nl

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Pamela Hes, ambtelijk secretaris cliëntenraden, bereikbaar via pamela.hes@zgapeldoorn.nl of telefonisch via
06 17 73 07 85.

Zij zien uit naar jouw komst!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Beste Jan, Het antwoord op uw vraag weet ik niet, dan kunt u het beste bij Zorggroep Apeldoorn navragen! Succes! Vriendelijke groeten, Marika Biacsics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *