Denekamp

ca. 10 uur per maand

tot 11 maart

Samenwerken om de stem van de cliënt te zijn!

Vacature Onafhankelijk Voorzitter CCR Zorggroep Sint Maarten

Onafhankelijk Voorzitter Centrale Cliëntenraad

Wil je ook werken met hart voor cliënten en cliënten medezeggenschap?  

Ben je geïnteresseerd in- en heb je kennis van- de zorg en kun je niet wachten deze interesse in te zetten voor een ander? Dan is dit je kans: de Centrale Cliëntenraad van Zorggroep Sint Maarten is vanwege de afloop van de zittingstermijn op zoek naar een ‘onafhankelijk voorzitter’. Help jij ons de algemene belangen van de cliënten van Zorggroep Sint Maarten te behartigen? 

Over de Centrale Cliëntenraad

Binnen Zorggroep Sint Maarten werkt een enthousiaste groep leden in de Centrale Cliëntenraad (CCR). Zij zijn afgevaardigd door de “Regionale  Cliëntenraden” (RCR) die binnen onze vijf Regio’s de belangen van de cliënten van Zorggroep Sint Maarten behartigen. De RCR en CCR zijn onafhankelijke organen binnen de organisatie en zijn ingesteld op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ2018).  

Vacature Onafhankelijk Voorzitter CCR Zorggroep Sint Maarten

De CCR adviseert de Raad van Bestuur over bestuurlijke en beleidsmatige onderwerpen op concernniveau d.m.v. gevraagde en ongevraagde adviezen en via dialoog en afstemming in de overlegvergadering. In de CCR zijn twee zetels ingesteld voor deskundigen/adviseurs met een specifiek aandachtsgebied: Financiën & Vastgoed en Kwaliteit. Als voorzitter ben je vanuit een onafhankelijke positie verantwoordelijk voor de organisatie en het functioneren van de CCR en werkt daarbij samen als Dagelijks Bestuur met de vicevoorzitter en ambtelijk secretaris CCR van Zorggroep Sint Maarten.

Dit vragen wij

Als onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad binnen Zorggroep Sint Maarten wordt van jou een open houding, kritisch denkvermogen en tactvolle communicatie verwacht. Humor helpt daarbij! Het is van essentieel belang dat je je bewust bent van de vertegenwoordiging van het algemeen belang van de cliënten. Daarnaast draag je actief bij aan de ontwikkelingen van zowel formele als informele cliëntmedezeggenschap.

Een goede samenwerking met de leden van de CCR, Regionale Cliëntenraden (RCR), ambtelijk secretaris en de Raad van Bestuur is van groot belang. Je wordt verwacht te beschikken over onderhandelingsvaardigheden en inzicht in besluitvormingsprocessen.

Het vormen van een weloverwogen mening vanuit het perspectief van de cliënt over verschillende beleids- en dienstverleningskwesties binnen Zorggroep Sint Maarten is van belang.

Daarnaast is het essentieel dat je in staat bent de leden van de CCR te ondersteunen bij het vormen van meningen en nemen van beslissingen. Een intrinsieke motivatie en interesse in zowel landelijke als regionale ontwikkelingen binnen de ouderenzorg zijn van toegevoegde waarde. Tot slot, bij voorkeur ben je woonachtig in een van de regio’s van Zorggroep Sint Maarten.

Dit hebben wij te bieden

Als onafhankelijk voorzitter van de Cliëntenraad bij Zorggroep Sint Maarten krijg je volop de kans om actief bij te dragen aan een effectieve belangenbehartiging voor de cliënten. Je maakt deel uit van een team van betrokken cliëntenraadsleden met diverse achtergronden en kennisgebieden. Naast de inhoudelijke voldoening van je werkzaamheden, ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Download hier de profielomschrijving voor deze functie


Belangstelling?

Wil je meer weten over deze vrijwilligersfunctie en vraag je je af of die bij je past? Neem gerust contact op met Ans Huurnink (Ambtelijk Secretaris CCR) via telefoonnummer  06-23096396 of met Anne Tijdhof  (bestuurssecretaris) via telefoonnummer 06-30272994 of mail naar ccr@zorggroepsintmaarten.nl

Heb je belangstelling dan kun je dit voor 11 maart kenbaar maken door een mail (met CV) te sturen aan ccr@zorggroepsintmaarten.nl


Misschien ook interessant voor u

Centrale Cliëntenraad

Profielen leden en voorzitter cliëntenraad

Workshop ‘Voorzitter (centrale) cliëntenraad’

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *