Arnhem

ca. 5 uur per week

tot 1 mei 2024

“Verschillende ontwikkelingen in de maatschappij maken dat de zorg verandert. Dit is nodig om goede zorg te kunnen blijven leveren, die past in deze tijd. Als lid van de Cliëntenraad van Rijnstate vind ik het een uitdaging om de patiënt bij deze ontwikkelingen in de zorg te kunnen vertegenwoordigen. Vernieuwingen moeten leiden tot een betere kwaliteit van de zorg en behandeling van patiënten.”

Joke Huitinck (vice voorzitter)
Vacature lid cliëntenraad Rijnstate Ziekenhuis

Lid van de cliëntenraad: het kan zomaar wat voor jou zijn!

Met het gemeenschappelijke patiëntenbelang en kwaliteit van zorg voorop, adviseert de Cliëntenraad van het Rijnstate Ziekenhuis aan de Raad van Bestuur, de Medisch Specialisten en expertisekliniek Vitalys.

Maar ook met de afdelingen, de Raad van Toezicht en met andere cliëntenraden hebben we nauw contact.

We zijn een diverse en serieuze raad met hart voor patiënten, voor de zorg en voor elkaar. Lid zijn van deze Cliëntenraad betekent meedoen, meedenken, gevraagd en ongevraagd adviseren en instemmen. En ook al krijgen we genoeg leesvoer, we houden het graag praktisch. Naast algemene onderwerpen, richt jij je, samen met een aantal andere leden, op een bepaald thema. Zo verdelen we aandachtsgebieden en taken.

Goed om te weten:

 • De tijdsbesteding is gemiddeld vijf uur per week.
 • Het werk is vrijwillig, maar je krijgt daarvoor wel een onkostenvergoeding.
 • Je hebt ervaring in of gevoel voor de zorg òf hebt speciale kennis die je graag voor patiënten inzet. (Bijvoorbeeld juridisch of bouw of ict.).
 • We werken volgens de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ 2018).
 • Je bent positief kritisch en kunt individuele problematieken vertalen naar gemeenschappelijke belangen.
 • De Cliëntenraad komt, op donderdagavond, 14 keer per jaar bij elkaar. Daarnaast zijn er activiteiten met jouw themawerkgroep.
 • Je woont in het verzorgingsgebied van Rijnstate.

Als Cliëntenraad streven we ernaar om een zo goed mogelijke afspiegeling te zijn van de patiënten van Rijnstate. Wil je meer weten, heb je nog twijfels, wil je dit werk combineren met andere werkzaamheden …. Vraag!!!

Je kunt onze voorzitter Annet Laarman bereiken op 06 31 77 15 11 of Joke Huitinck, onze vice-voorzitter, op 06 48 78 24 50.

Meer informatie over Rijnstate vind je op www.rijnstate.nl

Kandidaten die beroepsmatig zijn betrokken bij Rijnstate of al zitting hebben in een cliëntenraad van een andere zorginstelling komen niet in aanmerking voor de cliëntenraad.

Solliciteren

Misschien ook interessant voor u

Profielen leden en voorzitter cliëntenraad

E-learning ‘Uw eerste stappen als cliëntenraadslid’

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Beste,

  Is deze vrijwilligers functie nog beschikbaar?

  Er staat namelijk: tot 1 mei 2024….

  Met vriendelijke groeten, S. Schafer

  1. Beste,

   U zou even contact op kunnen nemen om ernaar te vragen, via: voorzitter Annet Laarman: 06 31 77 15 11 of vice-voorzitter Joke Huitinck: op 06 48 78 24 50

   MVG
   Marika Biacsics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *