Cliëntenraadslid

Enthousiast en betrokken! Twee kwaliteiten die wij graag zien bij onze nieuwe cliëntenraadsleden van Gelre ziekenhuizen.

De Afdeling

Vacature enthousiast en betrokken cliëntenraadslid bij Gelre Ziekenhuizen

De cliëntenraad is een orgaan dat is ingesteld op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (Wmcz 2018). De cliëntenraad denkt mee en adviseert de Raad van Bestuur over het beleid van het ziekenhuis. Zo is de cliëntenraad actief betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe meerjarenstrategie, waarin patiëntparticipatie een grote rol speelt.

De cliëntenraad bestaat uit 7 leden en vormt een brede vertegenwoordiging van de patiëntenpopulatie uit de regios Apeldoorn en Zutphen.

Werkzaamheden

De cliëntenraad vergadert een keer per maand (de eerste dinsdagmiddag van de maand), afwisselend in Zutphen en Apeldoorn.

Wat doet u als lid van de cliëntenraad:

  • Meedenken en adviseren vanuit patiënt perspectief
  • Halfjaarlijkse gesprekken met Bedrijfskundig managers
  • Deelnemen aan werkgroepen

 

Functie eisen

Voor onze nieuwe leden zoeken we de aanvullende aandachtsgebieden:

  • Juridisch, gezondheidsrecht
  • Zorgachtergrond
  • Ervaring / kennis / affiniteit met Ketenzorg is een pré

Wij zijn kritisch en streven naar ons beste zelf.

U beschikt over bestuurlijk inzicht; belangstelling voor en/of ervaring met de ziekenhuiszorg en een constructieve instelling en actieve houding. U kunt goed in teamverband werken.

U bent maatschappelijk betrokken en kunt vanuit uw ervaring meehelpen om de kwaliteit van de dienstverlening van Gelre ziekenhuizen aan haar cliënten/patiënten te toetsen, te behouden en te verbeteren. U woont in het zorggebied (Apeldoorn-Zutphen) van Gelre ziekenhuizen.

U beschikt over voldoende tijd en beschikbaarheid voor de werkzaamheden (gemiddelde tijdsbelasting 4 dagdelen per maand).

Ons aanbod

  • De benoeming is in principe voor een periode van vier jaar met een mogelijke verlenging.
  • Voor de leden van de cliëntenraad geldt een vrijwilligersvergoeding.
  • Medewerkers van Gelre ziekenhuizen zijn niet benoembaar.

 

Organisatie

Gelre ziekenhuizen is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Apeldoorn en Zutphen. Daarnaast beschikt Gelre in Lochem, Doesburg, Dieren en Epe over buitenpoliklinieken en een Diagnostisch Centrum in Apeldoorn.  Met meer dan 3.600 betrokken medewerkers, van medisch specialist tot vrijwilliger, wordt elke dag gewerkt aan een betere gezondheid voor de 350.000 mensen in het verzorgingsgebied. Gelre ziekenhuizen is ambitieus en zal de komende jaren vanuit een solide fundament transformeren naar een veelzijdige (netwerk)organisatie voor persoonlijke en hoogwaardige medisch specialistische zorg. Gelre heeft recentelijk haar strategie voor de periode 2019-2025 vastgesteld met als centraal thema ‘Zorg beter voor elkaar’.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met de heer Ewoud Remmelts, voorzitter cliëntenraad. Bereikbaar viacliëntenraad@gelre.nl

Meer informatie over Gelre ziekenhuizen vindt u opwww.gelreziekenhuizen.nl

Interesse?

Bent u geïnteresseerd? Reageer dan voor 30 juli 2022. De startdatum is september 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *