Nijmegen

22 uur per week

tot 14 december

Deze vacature is gesloten

Vacature Ambtelijk Secretaris Patiëntenadviesraad Radboudumc

Functie

Als ambtelijk secretaris ben je verantwoordelijk voor de ambtelijke, organisatorische en coördinerende ondersteuning van de Patiëntenadviesraad (PAR). Je draagt zorg voor het voorbereiden, organiseren en faciliteren van de overleggen van de PAR, waarbij je nauw samenwerkt met de voorzitter van de PAR. Daarnaast stuur je de secretariële ondersteuning aan.

In overleg met de voorzitter van de PAR bereid je vergaderingen en agendapunten voor overleg met de Raad van Bestuur voor en zorg je voor de inhoudelijke voorbereiding van adviezen en activiteiten. Je spreekt de taal van patiënten, mantelzorgers en medewerkers. Je bent betrokken, maar ook in staat professionele distantie te houden.

Werkplek


De Patiëntenadviesraad (PAR) adviseert de Raad van Bestuur van het Radboudumc over de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg en gaat daarbij altijd uit van het perspectief van de patiënt. De PAR is cliëntenraad conform de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018) en behandelt zaken die een gemeenschappelijk belang hebben voor patiënten. In de visie van het Radboudumc is de patiënt partner in de zorg. Raad van Bestuur en PAR denken daarom samen na over strategische thema’s rondom verbetering en vernieuwing van zorg en services, opleiding en wetenschap.

Ook stimuleert de PAR afdelingen om patiënten en/of hun naasten actief te betrekken bij de gang van zaken op de afdeling. Een aantal afdelingen heeft hiervoor een afdelingsadviesraad opgericht. Waar de PAR adviseert over Radboudbrede thema’s, richten de afdelingsadviesraden zich op de gang van zaken op de eigen afdeling. Door het aangaan van een gelijkwaardige dialoog tussen zorgprofessionals en patiënten, waarbij ieders perspectief als waardevol wordt gezien, kunnen patiënten daadwerkelijk bijdragen aan besluitvorming op afdelingsniveau.

Leden van de PAR laten zich voeden door signalen van patiënten, patiëntenorganisaties, familieleden, bezoekers en medewerkers. Als patiënt merkt u dat mede door de inzet van de PAR in toenemende mate rekening wordt gehouden met het perspectief en beleving van de patiënt.

Het Radboudumc

Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent.

We zijn er voor iedereen

Wist je dat het Radboudumc tot de meest inclusieve organisaties ter wereld behoort? We staan op plek 52 in de internationale ranking van Financial Times. Daarmee zijn we de hoogst genoteerde gezondheidsorganisatie van Nederland. We streven naar een goede (gender)balans in alle functies. En je krijgt de kans je unieke persoonlijkheid en talenten in te zetten. Dus wie jij ook bent, je bent welkom!

Profiel

Als bruggenbouwer ben jij iemand die zich inzet voor het grotere geheel en gestructureerd, planmatig en doelmatig te werk gaat. Met jouw open en flexibele instelling en houding weet je effectief te communiceren in complexe situaties op alle niveaus binnen de organisatie.

Je beschikt over een combinatie van lef en diplomatie/tact, waarmee je uitdagingen met vertrouwen tegemoet treedt. Jouw organisatiesensitiviteit maakt dat je je onafhankelijk van de organisatie kunt opstellen wanneer dat nodig is.

Daarnaast heb je:

 • Academisch werk- en denkniveau (bijvoorbeeld opleiding beleid en beheer in de gezondheidszorg).
 • Aantoonbare kennis van en inzicht in gezondheidszorg, cliëntenmedezeggenschap en participatievraagstukken.
 • Kennis van wetgeving medezeggenschap cliënten in de zorg (WMCZ), of aantoonbaar vermogen dat snel te verwerven.
 • Ruime professionele ervaring met beleidsmatig werk, maar geen ambtelijke instelling.
 • Goede mondelinge en schriftelijke presentatievaardigheden.


Maak deel uit van een dynamische omgeving waar jouw vaardigheden en passie voor samenwerking tot hun recht komen!

Arbeids­voorwaarden

De startdatum is 1 februari 2024. De aanstelling is voor de duur van 1 jaar met uitzicht op contract voor onbepaalde tijd bij wederzijdse instemming.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:

 • Een brutomaandsalaris tussen de € 4.498,- en € 6.156,- (schaal 11 bij fulltime). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
 • Het betreft een contract voor 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen. Ook inspirerend: via digitale learning spaces wissel je met collega’s kennis uit.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Zo hebben we eigen sportvoorzieningen én een healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan. En maak je een ingrijpende gebeurtenis mee? Dan staan ons bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach voor je klaar.
 • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen (van ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’), activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije dagen op andere momenten op te nemen.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Een goede collectieve pensioenregeling, met een vergoeding van 70% van je pensioenpremie.
 • Korting op je zorgverzekering én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.


En dat is nog lang niet alles!

Wat dacht je van voorrang bij kinderopvang Heyendael op de Radboud-campus? Korting in ons restaurant, waar we gezonde en duurzaam geproduceerde voeding serveren? En ons Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden, waarmee je voorwaarden tegen elkaar kunt uitwisselen zodat ze nog beter bij je passen. Kijk voor meer informatie op: https://www.radboudumc.nl/werken-bij/wat-bieden-wij/arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatieprocedure

Denk jij verder voor onze patiënten én de zorg in de toekomst? Solliciteer vóór 14 december 2023 via de sollicitatiebutton. We nemen daarna snel contact met je op.

Goed om te weten

 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. 
 • Op onze website vind je uitgebreide informatie over onze sollicitatieprocedure en de veelgestelde vragen. 
 • Word jij onze nieuwe collega? Dan krijg je de tijd en ruimte om je functie, werkplek en collega’s goed te leren kennen. Een introductiedag voor alle nieuwe collega’s is een vast onderdeel van je inwerkprogramma.  

Contact
Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel, Whatsapp of mail dan met Elke Pastoors, secretaris via 06 27 84 36 52 of via elke.pastoors@radboudumc.nl

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie stellen wij niet op prijs; delen in je netwerk wél.

Misschien ook interessant voor u:

OR-ondersteuning en NCZ bundelen krachten

Bemiddeling en detachering

Opleiding Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *