Ambtelijk Secretaris Medezeggenschapsorganen (Brunssum, 28-32 uur per week)

Heb jij aantoonbare werkervaring als ambtelijk secretaris? Ben jij een verbinder met coördinerende vaardigheden en inzicht in medezeggenschap? Lees dan snel verder en solliciteer voor de functie Ambtelijk Secretaris (28-32 uur per week) bij Cicero Zorggroep.

Wat ga je doen?

In de functie van Ambtelijk Secretaris ondersteun en adviseer je de (centrale) cliëntenraad (CCR), de ondernemingsraad (OR) en de professionele adviesraad (PAR) op juridisch, organisatorisch en communicatief gebied. In jouw proactieve rol ben je alert op ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie, die betrekking hebben op medezeggenschap. Je geeft hierover gevraagd en ongevraagd advies binnen de organisatie. Daarnaast ben jij sparringpartner voor de Raad van bestuur als het gaat over de procesgang medezeggenschap. Je ressorteert direct onder de Raad van Bestuur en kunt functionele aanwijzingen ontvangen van de voorzitters van de medezeggenschapsraden. Verder bied je ondersteuning aan de realisatie van de werkzaamheden van de CCR, OR en PAR. Werkzaamheden waaraan je kunt denken, zijn:

 • Secretarieel ondersteunen: agenda’s opstellen, adviezen aan de raad van bestuur opstellen, zorgen voor communicatie en het maken van (jaar)verslagen.
 • Beleidsmatig ondersteunen: agenda-onderwerpen op inhoud voorbereiden, advies geven over het te volgen proces om te komen tot advies- en besluitvorming, en de naleving van wet- en regelgeving m.b.t. medezeggenschap bewaken.
 • Voortgang bewaken van procedures en gemaakte afspraken, contact onderhouden met stakeholders en ondersteuners van de lokale cliëntenraden. Je bent aanspreekpunt voor de medezeggenschapsraden in de organisatie.
 • Kwaliteitsontwikkeling en deskundigheidsbevordering betreffende medezeggenschap binnen de organisatie en deze raden bewaken.
 • Organiseren en coördineren van verkiezingen dan wel selectie van leden.
 • Scholing organiseren en coördineren voor de leden van de medezeggenschapsraden.
 • Organiseren van en participeren in (regionale) bijeenkomsten en sturing geven aan projecten voortkomend vanuit medezeggenschap.

Kortom, een mooie uitdaging, waarbij je als ambtelijk secretaris ondersteuning biedt aan meerdere organen waardoor je je met uiteenlopende inhoud bezig kunt houden.

Waar kom je te werken?

Cicero Zorggroep is een toonaangevende en vernieuwende Zuid-Limburgse ondernemer, die ouderen en mensen met een beperking ondersteunt om hun leven op een zinvolle en zo zelfstandig mogelijke manier vorm en inhoud te geven.

Cicero Zorggroep levert cliëntgerichte, kwalitatief hoogstaande intra-, semi-, en extramurale zorg en diensten aan zo’n 2.500 cliënten, vanuit diverse zorglocaties in Zuid-Limburg. De 2.500 medewerkers en 700 vrijwilligers zijn aanspreekbaar op de kernwaarden: vriendelijk, vertrouwd en vakkundig.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde (juridische, bedrijfskundige) hbo- of academische opleiding, aangevuld met enkele jaren werkervaring. Ervaring als ambtelijk secretaris is een pre.
 • Je hebt kennis van de (ouderen)zorgsector en de daarbij behorende processen en je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving (Wmcz, Wkkgz, WOR).
 • Je bent in staat om verschillende beleidsterreinen met elkaar in verbinding te brengen en te vertalen naar onderwerpen en vragen ten behoeve van medezeggenschap.
 • Je werkwijze is zodanig dat het de meningsvorming van de raden bevordert en hen stimuleert/coacht om de collectieve belangen van de cliënten (CCR), medewerkers (OR) en beroepsgroep/vakinhoud (PAR) te behartigen.
 • Je hebt aantoonbare vaardigheden in het begeleiden en ontwikkelen van medezeggenschapsorganen, waarmee je hun functioneren op een hoog level weet te brengen.
 • Je anticipeert op ontwikkelingen en situaties en je weet wanneer ruggenspraak wel of niet gewenst c.q. noodzakelijk is binnen de geldende kaders.
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en je bent in staat om je werkzaamheden met de nodige empathie, tact, klantgerichtheid, luistervaardigheid, objectiviteit en geduld te verrichten.
 • Je kunt uitstekend structureren, plannen en organiseren waarbij je toch onafhankelijk blijft tussen de verschillende raden. Daarnaast weet je goed overzicht te houden over gelijklopende processen.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, onder meer voor het opstellen van heldere verslagen, beleidsstukken en adviezen.
 • Je bent integer en kunt omgaan met vertrouwelijke informatie. Ook weet je tactvol om te gaan met het ondersteunen van meerdere raden met soms verschillende belangen en tegenstrijdige belangen.
 • Je bent flexibel ten aanzien van werktijden en inzetbaarheid.
 • Je bent zelfstandig in je werkzaamheden, stelt binnen de globale procedures je eigen prioriteiten en werkt inhoudelijk in nauwe samenspraak met de voorzitters van de raden.
 • Je bent in staat tot het ontwikkelen en onderhouden van een relevant netwerk binnen de organisatie.

Wat bieden wij jou?

De functie wordt in eerste instantie aangeboden voor één jaar met de intentie, bij gebleken geschiktheid en bij ongewijzigde bedrijfsomstandigheden, het dienstverband te verlengen.

De functie wordt gehonoreerd volgens cao VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) in functiegroep 55 (minimaal € 2.788,22 bruto per maand en maximaal € 4.426,08 bruto per maand op basis van 36 uur per week). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Voor het overige zijn de arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT van toepassing. Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen en originele relevante diploma’s worden gecontroleerd.

Deze functie wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang bij de invulling van deze vacature.

Direct solliciteren?

Vul dit sollicitatieformulier vóór maandag 8 mei 2022 in!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Misschien ook interessant

Zie hier andere vacatures

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *