De Cliëntenraad van het Tjongerschans Ziekenhuis in Heerenveen zoekt een Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad voor 12 uur per week.

Secretaris zijn, dat is een vak. Een goede secretaris heeft overzicht, inlevingsvermogen en organisatietalent. Herken jij deze competenties bij jezelf? En wil jij de spin in het web zijn voor onze cliëntenraad en de bruggenbouwer naar (het secretariaat van) de directie? Dan ben jij onze nieuwe ambtelijk secretaris cliëntenraad!

Jouw functie

Als ambtelijk secretaris van de cliëntenraad heb je een onafhankelijke positie binnen de organisatie. Functioneel ben je in dienst van de cliëntenraad. In de functie ben je verantwoordelijk voor het organiseren, voorbereiden en ondersteunen van vergaderingen van de cliëntenraad. Je biedt beleidsmatige, adviserende en secretariële ondersteuning, waaronder de  voorbereiding van adviesaanvragen die aan de cliëntenraad worden voorgelegd vanuit de directie. Je verzamelt, beoordeelt en verspreidt relevante informatie over interne en externe ontwikkelingen van medezeggenschap en fungeert als aanspreekpunt voor leden van de cliëntenraad, bestuurders en de rest van de organisatie. Je bewaakt de jaarplannen en processen.

Ten aanzien van het proces en wet- en regelgeving voor de cliëntenraad vervul je een adviserende taak. Je bent daartoe op de hoogte van de wet- en regelgeving die hiervoor relevant zijn. Als het gaat om secretariële ondersteuning kun je denken aan het opstellen van de agenda maar ook het maken van het jaarverslag, adviezen van de cliëntenraad uitschrijven, notuleren tijdens de vergadering en agendapunten op inhoud voorbereiden.

De cliëntenraad zelf overlegt veelal aan het eind van de middag. Het aantal uren per week kan fluctueren. Dit is niet altijd voorspelbaar in verband met de werkzaamheden. Kortom, flexibiliteit is van belang, zo ook beschikbaarheid en bereidheid buiten kantooruren te werken en voorkomende andere werkzaamheden te verrichten.

De cliëntenraad

De cliëntenraad maakt medewerkers van het ziekenhuis bewust van de belangen, het welzijn en de beleving van de cliënten (patiënten en bezoekers). De cliëntenraad is de wettelijke afvaardiging van de cliënten in het ziekenhuis, en gespreks- en onderhandelingspartner in het overleg met de directie. De cliëntenraad bestaat uit een voorzitter, een vicevoorzitter en vijf leden.

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt kennis op hbo-niveau, aangevuld met benodigde relevante cursussen of je bent bereid deze te volgen;
  • Kennis en/of ervaring in het ondersteunen bij de uitvoering van de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) is een pré;
  • Je hebt ervaring met de gezondheidszorg (ziekenhuizen/klinieken);
  • Je bent klantgericht, toon initiatief en werkt planmatig;
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat hebben we voor jou? 

Zie jij deze functie zitten? Dan hebben wij jou het volgende te bieden:

  • Een contract voor in beginsel de duur van een jaar voor 12 uur per week met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.
  • Een werkomgeving die volop in ontwikkeling is.
  • Een salaris conform de cao Ziekenhuizen in FWG 45.
  • Extra arbeidsvoorwaarden zoals het fietsplan, bedrijfsfitness, korting op diverse zorgverzekeringen

Over Tjongerschans

Wij geloven dat er niets belangrijker is dan een gezond en gelukkig leven. Iedere dag opnieuw zetten wij ons samen met onze ketenpartners in om een relevante bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen in de regio. Lees onze verhalen en bekijk de film.

Tjongerschans is een regionaal ziekenhuis en verleent zorg aan een verzorgingsgebied van ruim 100.000 inwoners. Samen met 1.400 collega’s zijn we zichtbaar en onzichtbaar aanwezig om Tjongerschans een veilige en betrouwbare plek te laten zijn. We zetten in op een sterke diagnostiek en het bieden van zorg die voor de regio onontbeerlijk is. Het uitgangspunt daarbij is dat zorg altijd op de juiste plaats en door de juiste zorgverlener wordt geboden. We leggen verbindingen in de gehele zorgketen en innoveren het zorgproces.

Onze kernwaarden zijn: mensgericht, bevlogen en professioneel verantwoordelijk. Deze kernwaarden vormen het vertrekpunt voor alles wat we doen in het ziekenhuis. Ze zijn voelbaar aanwezig door heel Tjongerschans. Onze kernwaarden zijn het kompas voor onze gastvrijheid en vormen de kern van onze cultuur. Het geeft ons ziekenhuis een vertrouwd en eigen gezicht.

In de functie van Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad ben je verantwoordelijk voor het organiseren, voorbereiden en ondersteunen van vergaderingen van de cliëntenraad.

Interesse?

Via de button ‘solliciteren’ kun je eenvoudig online je motivatie en cv aan ons sturen, tot uiterlijk 18 april 2022. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier krijg je per mail een ontvangstbevestiging met informatie over de sollicitatieprocedure. Screening kan deel uitmaken van de procedure.

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je misschien nog vragen hebt. Uiteraard beantwoorden we die graag! Neem hiervoor contact op met Julia Cnossen, ambtelijk secretaris cliëntenraad, via 0513 – 685 100 of stuur een mail naar julia.cnossen@tjongerschans.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met de afdeling Werving & Selectie via 0513 – 685 130 of stuur een mail naar wervingenselectie@tjongerschans.nl.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagmiddag 21 april 2022.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *