Locatie Apeldoorn en Zutphen

12 uur/week

Einddatum 23 januari 2023

Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad


Ondersteunend, zelfstandig en deskundig! Drie kwaliteiten die zij graag zien bij de Ambtelijk Secretaris van de Cliëntenraad voor Gelre ziekenhuizen.

De Afdeling

De Cliëntenraad is een orgaan dat is ingesteld op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (Wmcz 2018). De Cliëntenraad denkt mee en adviseert de Raad van Bestuur over het beleid van het ziekenhuis.

De Cliëntenraad vormt een verbindende schakel tussen Gelre ziekenhuizen en de inwoners van haar verzorgingsgebied. Zij behartigt de gemeenschappelijke belangen van patiënten en bezoekers waardoor de zorg hierop beter kan worden afgestemd. Ter ondersteuning van deze wettelijke taak zijn we op zoek naar een Ambtelijk Secretaris.

Werkzaamheden

In een collegiale en informele werksfeer met veel ruimte om je werk zelfstandig en naar eigen inzicht vorm te geven (overeenkomstig de door de Cliëntenraad opgestelde kaders) worden de volgende werkzaamheden van je verwacht;

Je ondersteunt de Cliëntenraad bij de uitoefening van zijn taak en je bent in het ziekenhuis het aanspreekpunt voor en visitekaartje van de Cliëntenraad. Dit houdt onder meer in het voorbereiden en notuleren van vergaderingen, het maken van afspraken en organiseren van bijeenkomsten. Je verzorgt de interne- en externe correspondentie, ondersteunt de Cliëntenraad bij het opstellen van adviezen, biedt beleidsinhoudelijke ondersteuning en bent verantwoordelijk het bijhouden van overzichten, het uitvoeren van acties, e.d. Daarbij voel je aan wanneer je zaken moet afstemmen, met het dagelijks bestuur, de Cliëntenraadsleden of collega’s in het ziekenhuis. De Cliëntenraad vergadert één keer per maand op dinsdagmiddag.

Functie eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau; bij voorkeur aangevuld met een vakopleiding Ambtelijk Secretaris of bereid deze te volgen op kosten van Gelre;
 • Ruime ervaring met het ondersteunen en begeleiden van medezeggenschapsorganen;
 • Kennis van medezeggenschap in de zorg, bij voorkeur in een ziekenhuis;
 • Analytisch en accuraat;
 • Communicatief vaardig;
 • Ondernemende geest, creatief en initiatiefrijk;
 • Goed zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • Flexibel.

Hun aanbod

 • Het betreft een benoeming van een jaar met de intentie dit na een jaar om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Inschaling vindt plaats in FWG 55 volgens de CAO ziekenhuizen;
 • Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling, een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van 8,33%, premiekorting op je verzekeringen en een fiscaal aantrekkelijke meerkeuzesysteem waarmee je spaart voor bijvoorbeeld een fiets, een tablet/smartphone of je sportschool-abonnement;
 • Een reiskostenvergoeding en parkeerregeling op basis van je woon-werkafstand. Je kan sparen voor een cadeaubon als je op de fiets komt;
 • Werken in Gelre betekent werken in een mooie, groene omgeving van de Veluwe en aan de rand van de IJssel in een voormalige Hanzestad met alle voorzieningen die je mag verwachten. De locaties zijn centraal gelegen en uitstekend bereikbaar via de A1, A50 en de N348.

Organisatie

Gelre ziekenhuizen is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Apeldoorn en Zutphen. Daarnaast beschikt Gelre in Lochem, Doesburg, Dieren en Epe over buitenpoliklinieken en een Diagnostisch Centrum in Apeldoorn. 
Met meer dan 3.600 betrokken medewerkers, van medisch specialist tot vrijwilliger, werken we elke dag aan een betere gezondheid voor de 350.000 mensen in ons verzorgingsgebied. Op die manier zijn we figuurlijk én letterlijk (in) het hart van de zorg in onze regio. Daarnaast vervullen we vanuit onze specifieke kennis en kunde op een aantal medische gebieden een bovenregionale functie.
Gelre ziekenhuizen is ambitieus en transformeert de komende jaren vanuit een solide fundament naar een veelzijdige (netwerk)organisatie voor persoonlijke en hoogwaardige medisch specialistische zorg. De strategie voor de periode 2019-2025 heeft ‘Zorg beter voor elkaar’ als centraal thema.

Procedure

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan vóór 23 januari 2023. De vacature wordt gesloten bij voldoende belangstelling.

Interesse?

Wil je meer weten over deze vacature? Op verzoek sturen we je een compleet functieprofiel toe. Wij zijn bereikbaar via cliëntenraad@gelre.nl. Voor verdere vragen kan je contact opnemen met mevrouw Monique Horowitz, HR adviseur te bereiken via m.horowitz@gelre.nl of de heer Martijn Hofman, Secretaris Cliëntenraad te bereiken op 0653675057.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *