Vivent hecht sterk aan inspraak en betrokkenheid van bewoners en cliënten en hun vertegenwoordigers. Met de komst van de WMCZ 2018 heeft de cliëntmedezeggenschap in 2020 nieuwe afspraken gemaakt over de samenwerking met de organisatie. De ondersteuning door een Ambtelijk Secretaris maakt daar onderdeel van uit. Daarom zijn wij op zoek naar een Ambtelijk Secretaris voor de Centrale Cliëntenraad (CCR).

 

Zo haal jij het beste uit jouw dag

Dit ga je doen

Als ambtelijk secretaris ben je werkzaam voor de Centrale Cliëntenraad. Je ondersteunt hen op secretarieel- en beleidsmatig gebied en legt verbindingen in de organisatie. Door dat jij op de hoogte bent en blijft van de ontwikkelingen in de zorgsector in algemene zin en de WMCZ in het bijzonder, kun je de CCR goed helpen in haar rol.

Wat zijn jouw voornaamste taken:

 • De organisatie en voorbereiding voor werk- en overlegvergaderingen van de CCR, waaronder het mede zorgen voor correcte en tijdige documentatie en verslaglegging van vergaderingen van de cliëntenraad en cliëntencommissie(s):
 • Advies geven over de aanpak bij te behandelen onderwerpen, over procedures, wettelijke aangelegenheden en andere onderwerpen die aan de orde zijn.
 • Uitvoeren van werkzaamheden in verband met het contact met de achterban, waaronder beheren van de website van de cliëntmedezeggenschap en organisatie van achterban raadplegingen;
 • Ondersteunen van nieuwe leden waaronder het informeren over het lidmaatschap en werkzaamheden cliëntenraad, het geven van een informatiepakket (medezeggenschapsregeling, brochures, e.d.), waar informatie te vinden is in en buiten de organisatie met betrekking tot medezeggenschap en daaraan gerelateerde zaken zoals cliëntenrechten.

 

De Centrale Cliëntenraad (CCR)

Vivent kent een betrokkenen Centrale Cliëntenraad bestaande uit naasten van en betrokkenen bij onze cliënten. De CCR bestaat uit een vertegenwoordiging van leden uit de verschillende cliëntenraden bij Vivent. Er zijn in totaal 5 decentrale cliëntenraden, vier voor onze woonzorgcentra en één voor onze wijkzorg. Deze werken allemaal nauw samen.

De cliëntmedezeggenschap en het management van Vivent willen gezamenlijk werken aan een ontwikkelings- en veranderingsproces van Vivent.

De cliëntmedezeggenschap wil zo dicht mogelijk bij de bewoners en cliënten staan en hun stem in zorg, welzijn en wonen laten gelden, zodat dat wat Vivent doet past bij wat van optimale waarde voor hen is. Ze werken vanuit de grondgedachte van actieve participatie en verbinding. Hierbij inventariseren ze de wensen en meningen van bewoners, cliënten, vertegenwoordigers en overige betrokkenen, informeren ze over de werkzaamheden en resultaten en stimuleren we de participatie en zeggenschap van de bewoners.

Wat breng je mee?

 • Hbo-opleiding;
 • Ervaring met het ambtelijk secretariaat voor een cliëntenraad in de zorg.
 • Relevante kennis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) en geldende procedures.

 

De 1e gesprekken vinden plaats op vrijdagmiddag 17 december.
De 2e gesprekken vinden plaats in week 51 (begin van de week).

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een contract voor bepaalde tijd (1 jaar).
 • Salaris volgens FWG45 (max. € 3.362,22 per maand, op basis van een 36-urige werkweek)
 • Reiskostenvergoeding conform CAO VVT
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds Zorg & Welzijn.
 • Ruim 32 verlofdagen (inclusief feestdagen, bij een 36-urige werkweek).
 • Korting bij diverse organisaties in Den Bosch en omgeving met onze Viventpas.

 

Ga jij ervoor?

Wil ook jij samen met je collega’s het beste uit de dag halen? Solliciteer dan op deze vacature. Je kunt natuurlijk ook eerst even contact met ons opnemen , zie rechts hoe en met wie.
Vivent valt onder de CAO voor Verpleeg- en verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT).

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *