Ambtelijk Secretaris (C)CR – 19 uur per week (of 6 en 14 uur voor een duo), vast of interim

‘‘Voor mij als voorzitter van de CCR ben je een onmisbare schakel. Je bent de linking-pin naar de organisatie, je bent het gezicht voor de cliëntenraden in de organisatie en je bent mijn rechterhand. Als voorzitter in een vrijwilligersrol kan ik daarom mijn rol ook goed vervullen.

Je bent zelfstandig, denkt vooruit, je organiseert, je stemt af met de raden en met collega’s intern en je hebt er plezier in om te zorgen dat  alles op rolletjes loopt. Met jouw opgewekte en opgeruimde karakter zorg je voor rust als het hectisch wordt. Ben jij dit, dan komen we graag met je in contact.’’

Hans van Velden, onafhankelijk voorzitter Centrale Cliëntenraad

Vacature Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad bij Vecht en IJssel Utrecht

 

Vecht en IJssel biedt persoonsgerichte en professionele zorg aan kwetsbare ouderen in de regio Utrecht (Utrecht stad en IJsselstein). Op vier woon/zorgcentra en in de wijk zetten onze betrokken medewerkers en vrijwilligers zich in voor het welbevinden van onze oudere cliënten.
Op één locatie vindt momenteel een grote renovatie plaats, op een andere locatie wordt nieuwbouw voorbereid.

Als Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad maak je onderdeel uit van het (bestuurs)secretariaat, dat bestaat uit de bestuurssecretaresse, de ambtelijk secretaris OR en nog drie collega-secretaresses die primair voor de zorglocaties werken. Het bestuurssecretariaat wordt aangestuurd door de bestuurssecretaris. Functioneel is de voorzitter van de Centrale Cliëntenraad (CCR) je aanspreekpunt, met wie je intensief samenwerkt.

Jouw nieuwe baan

Als ambtelijk secretaris ondersteun en begeleid je de Centrale Cliëntenraad en ondersteun je in beperktere mate de vier lokale Cliëntenraden (op de vier locaties) van Vecht en IJssel. Een belangrijk aspect van je werk is het pro-actief bijdragen aan verdere professionalisering en bevordering van de cliënt- en medewerkers-medezeggenschap. Je bent een stevige sparringpartner voor het dagelijks bestuur van de CCR en bent in staat inhoudelijk te adviseren en mee te denken over verbeteringen.

Je bent het aanspreekpunt en de vraagbaak voor de CCR en lokale Cliëntenraden en je werk bestaat veelal uit voorbereidende, organisatorische en ondersteunende werkzaamheden. Je bewaakt de processen, zorgt voor structuur en communiceert open en helder. Daarnaast ontlast jij de CCR, lokale Cliëntenraden door (overleg) vergaderingen (inclusief thema-overleggen en good governance gesprekken) te organiseren en te notuleren. Jij houdt actiepunten actief bij en zorgt dat deze worden afgehandeld. Jij regelt de planning en zorgt ervoor dat alle partijen worden betrokken en op de hoogte zijn.

Je bent toegankelijk en verbindend, communiceert helder en duidelijk  (zowel mondeling als schriftelijk) en collega’s weten jou makkelijk te vinden voor allerlei vragen en administratieve werkzaamheden. Verder is het voor jou geen probleem om de documenten te beheren en hieruit de benodigde informatie te vinden en te delen. Jij bewaakt de naleving van de procedures en afspraken.

Takenpakket

 • Ondersteunt de CCR bij het tot stand komen van besluitvorming op uiteenlopende onderwerpen
 • Je stelt (gevraagd en ongevraagd) conceptadviezen op in overleg met de voorzitter CCR.
 • Je houdt actief de CCR ontwikkelingen bij en bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving (zoals de Wmcz/ WOR)
 • Bereidt overleggen voor, stelt de agenda op en verzorgt waar nodig de toelichting op de te behandelen onderwerpen;
 • Bereidt samen met de voorzitter en RvB thema-vergaderingen voor;
 • Bewaakt hieruit voortvloeiende afspraken, werkt deze uit en onderneemt zo nodig actie;
 • Bewaakt de termijnen binnen besluitvormingsprocedures en evalueert de kwaliteit van de uitvoering van de besluiten;
 • Je levert een bijdrage aan tijdelijke en zorgvuldige communicatie aan medewerkers binnen Vecht en Ijssel
 • Je stelt jaarplannen (“werkplannen”) op en legt verantwoording af in een jaarverslag

 

Je hebt :

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, aangevuld met kennis over de ontwikkelingen binnen de ouderenzorg en/of Leergang Ambtelijk secretaris van NCZ
 • Goede sociale vaardigheden zoals tact, luistervaardigheid en het achterhalen van de vraag achter de vraag.
 • Je beheerst de Nederlandse taal zeer goed en je kunt helder communiceren zowel mondeling als schriftelijk.
 • De functie kan ook door twee mensen worden ingevuld: voor gemiddeld 6 uur per week voor (met name) de adviserende taken (HBO) en gemiddeld 14 uur per week voor de meer administratief-assisterende taken (op FWG 40, minimaal MBO-4). Bij interesse voor één van beide rollen, graag vermelden in je reactie op deze vacature.

 

Goed om te weten

 • We starten met een tijdelijk contract voor de duur van één jaar. Zijn we na afloop beiden tevreden dan geven we jou graag een vaste aanstelling.
 • De functie is ingeschaald op FWG 45 – CAO VVT (€2.419,91 – €3.264,29 bruto per maand o.b.v. 36 uur).
 • Bij een gesplitste functie geldt voor de adviserende rol FWG 45 en voor de administratief-assisterende rol FWG 40.
 • We hebben goede secundaire voorwaarden zoals eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenregeling. Daarnaast bieden wij een uitgebreide werkkostenregeling zodat je bijvoorbeeld met fiscaal voordeel een fiets, een laptop, telefoon, tablet of PC kunt aanschaffen.
 • Gemiddeld gaan we uit van 19 uur per week. De hoeveelheid werk fluctueert en dat maakt dat je je uren flexibel kunt inzetten. De ene week wat meer, de andere week wat minder.

 

Solliciteren

Jouw nieuwe collega’s ontvangen je met open armen. Klik op de sollicitatiebutton en laat hen niet langer wachten. Zodra wij jouw sollicitatie binnen hebben, neemt Esther Gillieron, recruiter, telefonisch contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Je kan ook zelf contact opnemen met Esther via 06-8688 5221 / Esther.Gillieron@vechtenijssel.nl voor vragen.

Wij ontvangen jouw reactie graag. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern onder de aandacht gebracht, met eventueel belangstellende interne kandidaten wordt  eerst gesproken.

De aanvraag Verklaring omtrent gedrag en het navragen van referenties, maken onderdeel uit van deze selectieprocedure.

Vecht en IJssel hecht veel waarde aan uw privacy. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Onze privacyverklaring kunt u lezen via: https://vechtenijssel.recruitee.com/privacy-policy

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *