Locatie Amersfoort

tijdelijk 24 – 36 uur per week

Sluitingsdatum 30 juni 2023

Ambtelijk secretaris Centrale Cliëntenraad (tijdelijk)

Ben jij op zoek naar een tijdelijke uitdagende baan waarin je de spin in het web wordt van onze Centrale Cliëntenraad? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren!

Vacature Ambtelijk Secretaris Centrale Cliëntenraad 's Heeren Loo

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij de grootste landelijke gehandicaptenzorgorganisatie van Nederland: ’s Heeren Loo

Met 17.000 medewerkers bieden we zorg aan 14.000 cliënten. Ons hoofdkantoor staat in Amersfoort, op welgeteld vijf minuten loopafstand van het centraal station. 

Je komt te werken op de afdeling Bestuursondersteuning, bestaande uit 13 personen. Binnen dit team ga jij je richten op de Centrale Cliëntenraad (CCR) van ’s Heeren Loo. De CCR is ingesteld om de belangen van cliënten van ’s Heeren Loo te behartigen. De CCR heeft advies- en instemmingsrechten genoemd in de WMCZ 2018 (Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018). Ageeth Ouwehand, lid van de raad van bestuur, is de gesprekspartner van de CCR. 

Wat ga je doen?

Jij vervult een onmisbare en veelomvattende rol voor de Centrale Cliëntenraad met een diversiteit aan taken. Je ondersteunt en begeleidt de cliëntmedezeggenschap en voert alle werkzaamheden uit die hiervoor nodig zijn. Je werkzaamheden variëren van verslaglegging van de besprekingen, het zorgdragen voor de agenda en tijdig versturen van vergaderstukken tot het toetsen en opstellen van advies- en instemmingverzoeken die worden voorgelegd. Je volgt ontwikkelingen in wet- en regelgeving en informeert de leden over wetten, procedures en afspraken op het gebied van medezeggenschap en de samenhang van de diverse beleidsonderdelen en de interne medezeggenschapsorganen. Ook breng je jouw eigen kennis van actuele ontwikkelingen in en treed je op als contactpersoon tussen medezeggenschap, interne medezeggenschapsorganen en bestuurder en geef je zo nodig gevraagd en ongevraagd advies. Je werkt in deze functie nauw samen met de voorzitter van de Centrale Cliëntenraad. 

Kortom; je legt verslag, bereidt voor, signaleert, bewaakt, adviseert en zorgt ervoor dat de kwaliteit van het overleg, zowel praktisch als inhoudelijk hoog is! 

Goed om te weten: dit betreft een tijdelijke positie ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat. 

Dit bieden wij

 • Een baan bij een van de meest boeiende zorginstellingen van Nederland.
 • Een tijdelijk dienstverband van 7 augustus 2023 t/m 31 januari 2024 (ca 6 maanden dus) voor 24-36 uur per week. Werkdagen en werktijden zijn in overleg. 
 • Een andere startdatum tussen 1 augustus en 4 september is ook bespreekbaar.
 • Je krijgt veel vrijheid in je functie.
 • Wij hebben oog voor jouw werk-privébalans. Wil je deels thuiswerken? Dat kan in overleg. Wij faciliteren in hybride voorzieningen, zoals een laptop en een iPhone.      
 • Een mooi ingericht kantoor op 5 minuten loopafstand van station Amersfoort Centraal.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.815,- en maximaal € 4.019,- (FWG 50) bij een fulltime dienstverband (36u/wk), gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Gegarandeerd een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld.
 • Jaarlijks extra verlofuren (Persoonlijk Budget Levensfase) na rato boven de wettelijke vakantie-uren.

Dit ben jij

Je beschikt over een hbo-diploma of hbo-werk/denkniveau met eventueel een gerichte aanvullende opleiding op het gebied van cliëntmedezeggenschap en relevante werkervaring. Om deze functie tot een succes te maken verwachten we daarnaast het volgende:

 • Je hebt affiniteit met cliënten met een (verstandelijke) beperking
 • Je bent digitaal vaardig en een ster in notuleren.
 • Je hebt actuele kennis van relevante wet- en regelgeving rondom medezeggenschap.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt uitstekend plannen, organiseren, prioriteren, signaleren en voortgang bewaken.
 • Je bent integer, flexibel, proactief en samenwerkingsgericht.

Sollicitatieprocedure en contact

De gesprekken vinden plaats in Amersfoort.

 • Wij vinden het belangrijk te horen wat je motivatie is om te solliciteren op deze vacature. We ontvangen daarom graag een motivatiebrief én je cv.
 • Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Jacqueline Tegel (hoofd bestuursondersteuning), via telefoonnummer 06 – 11 59 63 41.
 • Voor overige vragen neem je contact op met Bente Wolters – Vesper (Recruiter) via het telefoonnummer 06 – 83 27 97 01

Wil je meer weten?

Je komt te werken op de afdeling Bestuursondersteuning, bestaande uit 13 personen. Binnen dit team ga jij je richten op de Centrale Cliëntenraad (CCR) van 's Heeren Loo. De CCR is ingesteld om de belangen van cliënten van ’s Heeren Loo te behartigen. De CCR heeft advies- en instemmingsrechten genoemd in de WMCZ 2018 (Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018). Ageeth Ouwehand, lid van de raad van bestuur, is de gesprekspartner van de CCR.


Misschien ook interessant voor u:

Vacature Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad Flevoziekenhuis

Opleiding Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad

De Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *