Heb je een hart voor ouderen en wil je de stem van ouderen laten horen en een bijdrage leveren aan het versterken van de kwaliteit van hun leven? Solliciteer dan direct als adviseur medezeggenschap en cliëntenraden bij IJsselheem.

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij IJsselheem, een ouderenzorginstelling met 14 locaties, verdeeld over Kampen, Zwolle en Zwartewaterland. Zeggenschap speelt een belangrijke rol binnen IJsselheem. Er wordt dan ook veel waarde gehecht aan het gesprek tussen cliënt, vertegenwoordiger en direct verzorgende.

Als adviseur medezeggenschap en cliëntenraden bezoek je de verschillende locaties veelvuldig.

Momenteel zijn de lokale cliëntenraden in ontwikkeling naar nieuwe vormen van zeggenschap en cliëntvertegenwoordiging passend bij de zorgvisie van IJsselheem. Samen met de regisseurs transformeren zij naar panels waarin zeggenschap dichtbij de cliënt en het cliëntteam (dat bestaat uit professionals, vrijwilligers en naasten) zal plaatsvinden.

Wat ga je doen?

Als adviseur medezeggenschap en cliëntenraden ondersteun je de Centrale Cliëntenraad die onderweg is naar een nieuwe samenstelling en begeleid je de transitie van lokale cliëntenraden naar panels bestaande uit cliënten en/of hun vertegenwoordigers. Deze verandering staat niet op zichzelf en vraagt aanpassing van alle betrokkenen in de domeinen waar je werkzaam bent: Thuis & Herstel, Wonen & Leven en Bedrijfsvoering & Vastgoed. Naast een Centrale Cliëntenraad kent IJsselheem ook een Ondernemingsraad en een Verpleegkundige Advies Raad (VAR) i.o.

Overige werkzaamheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van de Centrale Cliëntenraad en een goed werkenden cliëntmedezeggenschap op locatie overstijgende onderwerpen in het verlengde van de WMCZ 2018 en de medezeggenschapregeling.
 • Je bent dé aanjager om medezeggenschap, inspraak en cliëntvertegenwoordiging op actieve wijze te organiseren, samen met de regisseur.
 • Je bereidt (in overleg met de voorzitter) vergaderingen voor, je zorgt voor verslaglegging van de raadsvergaderingen en je draagt zorg voor een vloeiende procesgang tussen de Centrale Cliëntenraad en Raad van Bestuur. Dit in nauwe samenwerking met de bestuurssecretaris.
 • Je stelt adviezen op en verleent ondersteuning op organisatorisch terrein aan de Centrale Cliëntenraad.
 • Je denkt actief mee in de voorgenomen ontwikkellijn.

 

De functie van adviseur medezeggenschap en cliëntenraden is een zelfstandige functie; voor de dagelijkse gang van zaken stem je af met de voorzitter van de Centrale Cliëntenraad. Je ontvangt hiërarchisch leiding van de Raad van Bestuur en functioneel van de voorzitter van de Centrale Cliëntenraad.

Wie ben jij?

Naast dat jij beschikt over organisatietalent, integriteit en zelfstandig oordeelsvermogen, schakel je makkelijk tussen verschillende niveaus, kun je veranderingen helpen vorm geven en durf je hiervoor buiten de lijntjes te kleuren. Je hebt er plezier in om vanuit verbinding medezeggenschap en inspraak binnen de beschreven ontwikkeling waar te maken. Verder vragen we het volgende:

 • een relevant hbo-diploma;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • kennis van en ervaring met de (ouderen)zorg, de ontwikkelingen daarin en de betreffende regelgeving;
 • vervoer om bij alle locaties langs te kunnen gaan.

 

Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Wat krijg je van ons?

Kies je voor IJsselheem, dan krijg je naast een uitdagende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid én de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen ook nog:

 • een jaarcontract voor minimaal 16 uur per week, met mogelijkheid op verlenging;
 • salaris tussen € 2.631,- en € 3.818,- bruto per maand o.b.v. 36 uur (FWG 50 CAO VVT);
 • 8% vakantiegeld (mei) en 8,33% eindejaarsuitkering (november);
 • fiscale voordelen bij onder andere de aankoop van een (elektrische) fiets, laptop, mobiel of een fitness abonnement;
 • uitstekende pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

Heb je nog vragen?

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Sandra Oldewarris, secretaris RvB/RvT beantwoordt met plezier jouw vragen via 06-30 24 08 88.

Voor vragen over de procedure bel of app je met Corine Westendorp (recruiter) via 06-23 45 29 72.

Wacht niet langer, solliciteer direct of uiterlijk 18 maart op deze vacature. Natuurlijk ben je ook benieuwd naar de planning:

 • woensdag 23 maart: kennismakingsgesprek;
 • 24 – 27 maart: maken van een assessment;
 • Dinsdag 29 maart: vervolggesprek;
 • Woensdag 30 maart: arbeidsvoorwaardengesprek.

 

Het maken van een assessment en het inwinnen van een referentie maakt deel uit van de procedure.

Over IJsselheem

IJsselheem ziet in elk mens een uniek persoon. Iemand met eigen waarden en gewoontes, een eigen verhaal dat we graag willen horen. Dat geldt niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor onze medewerkers. We waarderen je om wie je bent en wat je kunt. Zo kunnen we vakkundige en persoonsgerichte zorg bieden. We blijven onszelf continu verbeteren en werken aan (technologische) innovaties. Op die manier vergroten we het werkplezier van onze medewerkers en de kwaliteit van leven van ouderen. Het Strategisch Kompas geeft onze koers voor de komende vier jaar weer. Hoe wij onze medewerkers centraal zetten is beschreven in onze HR-visie.

Meer vacatures:

ASC Intermediair

Wellicht ook interessant voor jou:

23 maart 2022 Inspiratiebijeenkomst ASC over Toekomstbestendige Clientenraden

Beroepsorganisatie ASC

21 september 2022 Opleiding Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad®

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *