Koninklijke Kentalis heeft een vacature voor een (hybride) Adviseur Medezeggenschap voor 24 tot 28 uur, parttime in Sint-Michelsgestel

Ben jij een gedegen sparringpartner die in een complexe, expertise organisatie een bijdrage wil leveren aan de zorg voor onze cliënten?

Wat maakt je werk bijzonder?

Lijkt het jou een uitdaging om adviserende, coachende, organisatorische en administratieve ondersteuning te verlenen binnen de cliëntmedezeggenschap van Kentalis? Houd jij van afwisseling in je werk en kun je snel tussen werkzaamheden schakelen? Dan zoeken wij jou! Je draagt als Adviseur Medezeggenschap bij aan de kwaliteit van de zorg voor cliënten die doof/blind of slechthorend zijn, communicatief meervoudig beperk en/of die een taalontwikkelingsstoornis hebben. Dat maakt jouw baan bijzonder.

“Voor mij als voorzitter van de Centrale Cliëntenraad ben je onmisbaar. Je bent de schakel naar de organisatie, het gezicht voor de raad in de organisatie en je bent mijn rechterhand en kritische sparringpartner. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt zodat ik mijn taken als vrijwilliger en voorzitter goed kan uitvoeren.” Marleen van de Vorst, voorzitter Centrale Cliëntenraad

Wat ga je doen?

Als Adviseur Medezeggenschap (interne functienaam: ambtelijk secretaris) van de medezeggenschap ondersteun je de centrale cliëntenraad. Je werkt hierin nauw samen met de voorzitter en de leden. Dit zijn ouders en/of naasten van cliënten van Kentalis. Die, door zitting te nemen als vrijwilliger, in de cliëntenraad een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van zorg voor onze cliënten. Je werkt samen met de beleidsadviseurs van de raad van bestuur en verschillende ondersteunende afdelingen van Kentalis die de medezeggenschap op een zo goed mogelijke manier willen informeren over allerhande beleidszaken. Dit zijn jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je ondersteunt de centrale cliëntenraad
 • Je adviseert de medezeggenschap en je Kentalis collega’s op het gebied van medezeggenschap;
 • Je zorgt dat de besluitvormingsprocessen waarbij de cliëntenraad betrokken is optimaal verlopen. Je plant de vergaderingen, maakt de agenda en notulen, schrijft brieven en draagt zorgt voor de archivering van documenten. Je maakt het jaarplan en jaarverslag van de medezeggenschap;
 • Je brengt orde aan in de grote hoeveelheid informatie die op de cliëntmedezeggenschap afkomt en helpt focussen;
 • Jij bent in staat helder en beknopt te communiceren over de vragen en adviezen van de medezeggenschap;
 • Je bent continu met alle belanghebbenden in gesprek vanuit een positieve en constructieve samenwerking.

 

Met wie werk je?

Je werkt primair samen met de voorzitter, DB en leden van de centrale cliëntenraad. In jouw rol heb je contacten met ouders, de bestuurder en het management. Daarbij treed je op als kritische sparringpartner. Je “thuishonk’ is in Sint-Michielsgestel, op slechts tien minuten van Den Bosch en is het team van Bureau Medezeggenschap (BMZ) bestaande uit 6 enthousiaste medewerkers die allemaal een rol vervullen in de medezeggenschap voor cliënten, leerlingen en medewerkers. Het is een onafhankelijke dienstverlenende eenheid binnen Kentalis, een knooppunt van informatie, kennis en vaardigheden op gebied van medezeggenschap.

Kentalis in het kort

Vacature Adviseur Medezeggenschap bij Koninklijke Kentalis Den Bosch

Als landelijke expertise organisatie verlenen we zorg en onderwijs, aan ruim 15.000 mensen  die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Ze kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, zorg en onderwijs. Kentalis heeft zorglocaties, audiologische centra en scholen verspreid over 138 locaties door heel Nederland.

Zij bieden jou:

Een goede start bij Kentalis vinden we belangrijk. Daarom word je ingewerkt door een ervaren collega. Ook is er aandacht voor je vakinhoudelijke ontwikkeling. Daarnaast bieden we jou:

 • Salaris ingedeeld in €2.728 – € 3.894 (FWG 50), de overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met 2 maanden proeftijd;
 • Een baan tussen 24 tot 28 uur per week, afhankelijk van jouw voorkeur en benodigde inzet;
 • 144 vakantie uren en 57 PBL uren bij een 36-urige werkweek;
 • Extra’s zoals 8.33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding;
 • Fijne collega’s om mee samen te werken en van te leren. Mede hierdoor staat Kentalis in de top 100 werkgevers van Nederland en top 10 binnen de gezondheidszorg;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?

 

Wie ben jij?

Jij bent een verbinder die in staat is om in een complexe organisatie op alle niveaus te communiceren. Samenwerken vind je belangrijk waarbij je ook prima in staat bent om zelfstandig te werken. Je bent organisatiesensitief en denkt oplossingsgericht, ook als er tegengestelde belangen zijn. Verder breng je het volgende mee:

 • Jij beschikt over HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van cliëntenraden (WMCZ2018)
 • Jij ziet het belang van cliëntmedezeggenschap voor het goed functioneren van een organisatie en hebt visie hierop;
 • Je bent empathisch, positief ingesteld en weet prioriteiten te stellen
 • Je bent op dinsdag en woensdagavond beschikbaar. Omdat de cliëntenraad draait op vrijwilligers, vraagt dit een flexibele houding in bereikbaarheid.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende vacature? Wij maken graag kennis met jou! Solliciteer vóór 12 september via onderstaande link met je brief en cv. Binnen enkele werkdagen nemen wij contact met je op. Gesprekken kunnen digitaal plaatsvinden.

Vragen over de selectieprocedure? Lara Hermans (recruiter) beantwoordt met plezier je vragen. Bel of WhatsApp naar 06-39262976 of stuur een mail naar la.hermans@kentalis.nl.

We vragen altijd om referenties en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *