Home Trainingen - NCZ Workshop ‘De Cliëntenraad in de eerstelijns gezondheidszorg’

Workshop ‘De Cliëntenraad in de eerstelijns gezondheidszorg’

Hoe kun je een cliëntenraad bij een gezondheidscentrum, een huisartsenpraktijk of andere eerstelijns gezondheidscentrum vorm geven?

Deze workshop is op aanvraag. Gebruik hiervoor de knop ‘inschrijven’.

Vanuit de bevoegdheden van de cliëntenraad, het informatierecht, het recht op overleg, het adviesrecht en het instemmingsrecht kijken we naar de bijzondere positie van de eerstelijns cliëntenraden. Deze cliëntenraden hebben niet alleen te maken met de zorginstelling waaraan ze gekoppeld zijn, maar ook met bijvoorbeeld wijkteams. En met de medezeggenschap bij de ketenpartners, zoals de gemeente en de thuiszorg. Hoe kun je als cliëntenraad de communicatie tussen deze instellingen bevorderen, uiteraard in het belang van de cliënt.

In de workshop gaan we vooral op zoek naar hoe je als cliëntenraad een meerwaarde voor de patiënt kunt creëren. Wat wil je bereiken met je medezeggenschap en welke middelen kun je daarvoor inzetten?

Eén dagdeel.

(Beginnende) leden van (centrale) cliëntenraden of patiënten advies raden in de eerstelijns gezondheidszorg . Ambtelijk secretarissen/CR ondersteuners, managers/bestuurders Eerstelijns gezondheidszorg, andere belangstellenden.

Wilt u een clientenraad in de Eerstelijns oprichten en kunt u hulp gebruiken? Wij kunnen helpen met het opstellen van profielen, het werven van leden, de instelling van de clientenraad, het opstellen van een visie, missie, het reglement, het werkplan etc.

Bekijk ook onze training: Uit de startblokken met de cliëntenraad.

Op aanvraag.

Inschrijven

Workshop 'De Cliëntenraad in de eerstelijns gezondheidszorg'
Available Tickets: Onbeperkt
Het "Workshop 'De Cliëntenraad in de eerstelijns gezondheidszorg'" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

29 jun 2024 - 29 dec 2024

Locatie

Op de eigen locatie
Categorie
INSCHRIJVEN
QR code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *