15 februari 2022 WEBMEETING Cliëntenraad in de eerstelijns gezondheidszorg

15 februari 2022 WEBMEETING Cliëntenraad in de eerstelijns gezondheidszorg

 30,00

Webmeeting voor cliëntenraden in de Eerstelijns gezondheidszorg over middelen, manieren, nut en toepassing van cliënten medezeggenschap door Marika Biacsics

Cliëntenraad in de eerstelijns gezondheidszorg

Hoe kun je een cliëntenraad bij een gezondheidscentrum, een huisartsenpraktijk of andere eerstelijns gezondheidscentra vorm geven?
Inhoud

Vanuit de bevoegdheden van de cliëntenraad, het informatierecht, het recht op overleg, het adviesrecht en het instemmingsrecht kijken we naar de bijzondere positie van de eerstelijns cliëntenraden. Deze cliëntenraden hebben niet alleen te maken met de zorginstelling waaraan ze gekoppeld zijn, maar ook met bijvoorbeeld wijkteams. En met de medezeggenschap bij de ketenpartners, zoals de gemeente en de thuiszorg. Hoe kun je als cliëntenraad de communicatie tussen deze instellingen bevorderen, uiteraard in het belang van de cliënt.

In deze webmeeting gaan we vooral met elkaar in gesprek over hoe je als cliëntenraad meerwaarde voor patiënten kunt creëren. Wat je als cliëntenraad wilt bereiken met de medezeggenschap, welke middelen daarvoor zijn en vooral hoe andere cliëntenraden in de eerstelijns zorg dit doen.

Duur

Anderhalf uur

Voor wie

(Beginnende) leden van (centrale) cliëntenraden of patiënten advies raden in de eerstelijns gezondheidszorg . Ambtelijk secretarissen/CR ondersteuners, managers/bestuurders Eerstelijns gezondheidszorg, andere belangstellenden

Bijzonderheden

Wilt u een clientenraad in de Eerstelijns oprichten en kunt u hulp gebruiken? Wij kunnen helpen met het opstellen van profielen, het werven van leden, de instelling van de clientenraad, het opstellen van een visie, missie, het reglement, het werkplan etc.

Bekijk ook onze training: Uit de startblokken met de cliëntenraad

Prijs

€ 30,–

Datum en tijdstip

 

Dinsdag 15 februari 2022

van 10.00 – 11.30 uur

Andere data?

NCZ