Home Trainingen - NCZ Webinar ‘Nut, noodzaak, toepassing en gebruik PGO’

Webinar ‘Nut, noodzaak, toepassing en gebruik PGO’

Deze webinar is op aanvraag. Gebruik hiervoor de knop ‘inschrijven’.

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) biedt toegang tot medische gegevens van verschillende zorgverleners. Een PGO biedt dus online en beveiligd inzage in gegevens uit meerdere informatiesystemen en kan gegevens uit die systemen ophalen: van het ziekenhuis, de huisarts en andere zorgaanbieders. Patiënten kunnen zelf gegevens toevoegen aan het PGO en bepalen aan wie ze welke gegevens verstrekken. Een PGO stelt de cliënt in staat om de regie te voeren over zijn of haar gezondheid.

De komst van (verschillende) PGO’s heeft implicaties voor de toekomstige bedrijfsvoering van de zorgorganisaties. 

Er zijn op dit moment verschillende PGO’s waar de cliënt gebruik van kan maken. Maar op basis waarvan moet de cliënt een keuze maken? En wat doet de zorgorganisatie op dit gebied? Zorgorganisaties kunnen ook proactief een beleid ontwikkelen en zelfs bepaalde PGO aanbieden (de patiënt mag dan nog steeds zelf kiezen) bijvoorbeeld omdat de PGO geschikt is gemaakt voor de eigen patiënten doelgroep (denk aan reuma, diabetes, COPD etc.).

Als cliëntenraad heb je, of krijg je zeer binnenkort, met het fenomeen PGO te maken. Zowel vanuit de organisatie als vanuit het cliëntenperspectief. Reden te meer dus om je goed te laten informeren! Met die kennis kun je bijvoorbeeld ook een ongevraagd advies uitbrengen aan de zorgorganisatie over hoe deze de patiënten het beste kan informeren en betrekken bij een PGO. Of, als de zorgorganisatie een eigen beleid inzake PGO wil ontwikkelen of implementeren, kun je als cliëntenraad vinger aan de pols houden met betrekking tot de begrijpelijkheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de PGO en eventuele doelstellingen, toepassingsgebieden en samenwerking met andere organisaties (in de regio). Bovendien, als de organisatie overweegt om een PGO aan te gaan bieden, heb je daar als cliëntenraad adviesrecht over. Laat je goed informeren zodat je invloed kunt uitoefenen vanuit het cliëntenperspectief!

In deze webinar gaan we in op:

 • Wat is een PGO;
 • Een stukje achtergrondinformatie;
 • Wat zijn de voordelen van een PGO;
 • Wat is het verschil tussen een PGO en een Patiëntenportaal;
 • Demonstratie van de PGO Quli;
 • Wat kan/moet de cliëntenraad met deze ontwikkelingen?

Bekijk hier een filmpje van Quli PGO-gebruikers

Maximaal 1,5 uur.

(Beginnende) leden van (centrale) cliëntenraden, patiënten adviesraden, andere vormen van cliënten medezeggenschap/inspraak, Ambtelijk Secretaris/Cliëntenraad Ondersteuner, manager, andere belangstellenden.

Hans ter Brake, directeur Quli

Deze webinar kan op maat worden aangeboden voor uw eigen cliëntenraad/zorginstelling.

Op aanvraag

Inschrijven

Webinar 'Nut, noodzaak, toepassing en gebruik PGO'
Available Tickets: Onbeperkt
Het "Webinar 'Nut, noodzaak, toepassing en gebruik PGO'" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

13 apr 2024 - 14 sep 2034

Locatie

Online cursus
Categorie

Organisator

Hans ter Brake, directeur Quli
INSCHRIJVEN
QR code

2 reacties

 1. Beste mensen
  ik heb me voor deze cursus ingeschreven maar geen bevestiging ontvangen. gaat deze wel door?
  groet Carla Eikhout

  1. Beste Carla,
   We hebben jou een e-mail gestuurd. Deze webinar is op aanvraag en werd niet op 17 januari gegeven. Excuses voor het ongemak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *