Home Trainingen Module Deep Democracy Methodiek

Module Deep Democracy Methodiek

voor Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad / Cliëntenraad Ondersteuner en andere gesprekspartners van de cliëntenraad, zoals bijvoorbeeld een (onafhankelijk) voorzitter, manager, bestuurder, zorginkoper, auditor etc.

De (centrale) cliëntenraad die jij ondersteunt is een gedreven club mensen die allemaal ‘hart voor de zaak’ hebben. Ze nemen hun verantwoordelijkheden serieus en je hoeft ze weinig aan te sporen. Toch zijn er weleens situaties die niet lekker lopen. Door tegengestelde karakters of belangen ontstaat soms onderlinge wrijving. Je kunt je vinger er niet op leggen en eigenlijk is er gewoon te weinig tijd om eens met de benen op tafel over het eigen functioneren te praten…

Herken jij dit als Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad/Cliëntenraad Ondersteuner? Zou je wat meer handvatten willen hebben voor het omgaan met de tegenstellingen die je soms ervaart?
Dan is de Module Deep Democracy iets voor jou!

Deze module is op aanvraag. Gebruik hiervoor de knop ‘inschrijven’.

De Module:

Deep Democracy is een methode en filosofie inéén, ontwikkeld in de jaren ’90 van de vorige eeuw. De basis van Deep Democracy is: iedere stem, iedere mening is het waard om gehoord en meegenomen te worden in de discussie en/of besluitvorming. Want; meningen die ‘onder de waterlijn’ (moeten) blijven, gooien op een later moment alsnog roet in het eten. In de medezeggenschap, waar partijen verschillende belangen, invloed en aanzien hebben, kan Deep Democracy daarom helpen om iedereen gelijkwaardig mee te laten praten.

In de Opleiding Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad besteden wij aandacht aan groepsprocessen, onderlinge communicatie en neutraliteit. In de Module Deep Democracy gaan we daarin een stapje verder. Aan de hand van de methode Deep Democracy krijg je uitleg over hoe een groep het beste functioneert, waarom het belangrijk is dat alle standpunten gedeeld worden en hoe je omgaat met minderheidsstandpunten.
Ook ga je oefenen met neutraliteit en met het nemen van besluiten bij lastige kwesties. Er is ruimte om eigen casuïstiek in te brengen die we dan samen door een ‘Deep Democracy bril’ gaan bekijken.

Het resultaat:

Aan het einde van deze module heb je kennis gemaakt met een andere manier om naar groepsdynamiek te kijken, heb je geoefend met het opzetten van de Deep Democracy bril tijdens discussies en heb je handvatten gekregen om je eigen neutraliteit te bewaken terwijl je deel uitmaakt van de groep. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch.

Eén dagdeel, 3 uren.

  • Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad
  • Coach Cliëntenraad
  • Ondersteuner Cliëntenraad
  • (onafhankelijk) Voorzitter
  • Gespreksleider
  • Andere gesprekspartners van de (centrale) cliëntenraad

De methodiek Deep Democracy is geschikt om toe te passen in teamverband. Bijvoorbeeld voor de medezeggenschap op locatie. Voor het overleg met de centrale of lokale cliëntenraad, of voor het overleg met meerdere cliëntenraden. Of voor het overleg met cliënten, verwanten, vertegenwoordigers of mantelzorgers (inspraak).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marika Biacsics: 0900-5050800.

Op aanvraag.

Inschrijven

Module Deep Democracy Methodiek
Available Tickets: Onbeperkt
Het Module Deep Democracy Methodiek ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

07 dec 2022 - 08 jun 2023

Locatie

In overleg nader te bepalen
Categorie
Kitty van de Vossenberg

Organisator

Kitty van de Vossenberg

Andere Organisatoren

Lisette verploegen
Lisette verploegen
INSCHRIJVEN
QR code

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *