20 mei 2019 Themadag Thuiszorg

20 mei 2019 Themadag Thuiszorg

 120,00

NCZ themadag voor cliëntenraden van thuiszorg over verschillende wetgevingen en financieringsstromen, indicatiestellingen, kwaliteitskader wijkverpleging, wel of niet gecontracteerde zorg etc. Veel ruimte voor vragen, discussie en netwerken

Themadag Thuiszorg

NCZ biedt een themadag voor (centrale) cliëntenraden en andere belangstellenden over cliëntenmedezeggenschap bij thuiszorg (ook wel wijkverpleging genoemd).

Thuiszorg is hulp en zorg aan huis voor mensen met een ziekte of beperking en kwetsbare ouderen. Het gaat in het kort om hulp bij het huishouden, begeleiding, persoonlijke verzorging en/of verpleging.

Thuiszorg kan vergoed worden door de gemeente vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), door de zorgverzekeraar vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) door het zorgkantoor vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz) door cliënten zelf vanuit een Persoons Gebonden Budget (Pgb) en  soms vanuit hun eigen portemonnee.

Zoveel verschillende financieringsmogelijkheden als er zijn, zoveel verschillende thuiszorgorganisaties zijn er ook. Groot en klein, separaat of als onderdeel van een grotere zorgorganisatie. In combinatie met huishoudelijke hulp en/of begeleiding of juist niet. Eén ding hebben de thuiszorgorganisaties gemeen: de wettelijke plicht om in cliënten medezeggenschap te voorzien (nu bij een erkenning Wet Toelating Zorginstelling (WTZi) en straks vanuit de nieuwe Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen ((Wmcz2018 vanaf 10 zorgverleners)

Soms zijn er één of twee leden binnen een clientenraad ‘portefeuillehouder(s) thuiszorg’ en soms is er een gehele cliëntenraad puur voor de thuiszorg.

Tijdens de Themadag Thuiszorg komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Voor welke uitdagingen kom je als cliëntenraad thuiszorg te staan?
  • Wat is het verschil in medezeggenschap vanuit de Wmo en vanuit de Wmcz en hoe ga je hiermee om?
  • Hoe ga je om met de scheidingen tussen wonen (bewonerscommissie/huurdersvereniging), zorg (cliëntenraad) en huishoudelijke hulp (Wmoraad)?
  • Wat kun je als cliëntenraad met het Kwaliteitskader Wijkverpleging?
  • Welke onderwerpen spelen bij cliënten van thuiszorg een belangrijke rol?
  • Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen voor thuiszorg?
  • Wat gaat de nieuwe Wmcz2018 voor cliëntenraden van thuiszorg betekenen?
  • En, ‘last but not least’ HOE KRIJG JE CONTACT MET DE ACHTERBAN ALS CLIENTENRAAD THUISZORG?

Programma:

Dagvoorzitter: nog nader te bepalen

(voorlopig) Programma:

9.30 – 10.00: Inloop met koffie en wat lekkers

10.00 – 11.30: Hans van Dinteren, senior trainer, coach en adviseur medezeggenschap: Over de verschillende medezeggenschapsstelsels (Wmo en Wmcz), over het contact met de achterban en over medezeggenschap  bij het Kwaliteitskader Wijkverpleging. ( www.vandinterenconsultancy.nl)

11.30 – 12.00: Peter van den Burg, lid cliëntenraad AllerZorg: Aansprekende praktijkvoorbeelden van o.a. contact met de achterban.

12.00 – 13.30: Lunch

13.30 – 15.00: Ria van Haren, voormalig wijkverpleegkundige en zorgbestuurder, thans Lead Auditor Hkz: Over actuele ontwikkelingen, indicatiestelling, rol zorgkantoor, financieringsstromen, scheidslijn wonen, zorg en huishoudelijke hulp, wijkteams, rol gemeenten, wel of niet gecontracteerde zorg.
( www.isfetadvies.nl)

 15.00 – 15.30: Marika Biacsics, directeur-bestuurder Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg: de highlights van de nieuwe Wmcz, de actuele stand van zaken en de betekenis hiervan voor thuiszorg (www.ncz.nl)

 15.30 – 16.00: Vragen, discussie

 16.00 – 16.30: Napraten met een hapje en een drankje

16.30:                   EINDE

Gedurende de dag is er veel ruimte voor vragen, discussie en netwerken.

Wijzigingen op het programma zijn voorbehouden

Cliëntenraden van thuiszorg uitrusten met kennis van actuele, belangrijke en interessante onderwerpen en handvatten bieden om de cliënten medezeggenschap (nog) beter vorm te geven.

Doelgroep:

(centrale) Cliëntenraden, patiënten adviesraden en andere vormen van cliënten medezeggenschap in de (thuis)zorg (dus ook Wmo raden en/of bewonerscommissies/huurdersverenigingen die zijdelings met een cliëntenraad te maken hebben), wijkverpleegkundigen, managers, bestuurders, toezichthouders van thuiszorg en andere belanghebbenden en belangstellenden naar cliënten medezeggenschap bij thuiszorg.

Sprekers/presentaties:

Dagvoorzitter: nader te bepalen

Hans van Dinteren, senior trainer, coach en adviseur medezeggenschap: Over de verschillende medezeggenschapsstelsels (Wmo en Wmcz), over het contact met de achterban en over medezeggenschap  bij het Kwaliteitskader Wijkverpleging. ( www.vandinterenconsultancy.nl)

Peter van den Burg, lid cliëntenraad AllerZorg: Aansprekende praktijkvoorbeelden van o.a. contact met de achterban.

Ria van Haren, voormalig wijkverpleegkundige en zorgbestuurder, thans Lead Auditor Hkz: Over actuele ontwikkelingen, indicatiestelling, rol zorgkantoor, financieringsstromen, scheidslijn wonen, zorg en huishoudelijke hulp, wijkteams, rol gemeenten, wel of niet gecontracteerde zorg.
( www.isfetadvies.nl)

Marika Biacsics, directeur-bestuurder Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg: de highlights van de nieuwe Wmcz, de actuele stand van zaken en de betekenis hiervan voor thuiszorg (ncz.nl/over-ons/directeur)

€ 125.00 per persoon, inclusief koffie, thee, versnaperingen en lunch.

BTW wordt niet berekend vanwege de vrijstelling door de CRKBO registratie.

 

Datum Symposium:

20 mei 2019

9.30 – 16.30 uur

Locatie Workshop:

Vergadercentrum ’t Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ Nieuwegein
Tel: 030 60 644 48

www.tveerhuis.nl

soest@stayokay.com

Routebeschrijving

 

 

Prijs

€ 125.00 per persoon, inclusief koffie, thee, versnaperingen en lunch.

BTW wordt niet berekend vanwege de vrijstelling door de CRKBO registratie.

inschrijven
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “20 mei 2019 Themadag Thuiszorg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten over onze organisatie? Neem contact op 06-51222505 of gebruik het contactformulier.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!