Cliëntenraden van GGZ en/of gehandicaptenzorg organisaties zijn van harte uitgenodigd voor de training ‘Niets over ons zonder ons’ voor ervaringsdeskundigen en organisaties op woensdag 18 december van 13.00 tot 16.30 uur in Amersfoort.

Dit is een training over het VN-Verdrag Handicap. Dit Verdrag beschrijft gelijke rechten op alle levensgebieden, ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid. De training richt zich op hoe dit Verdrag een steun in de rug kan zijn bij het inzetten van je ervaringsdeskundigheid bij de gemeente of bij andere organisaties.

Waarom deze training?

Elke gemeente is verplicht om beleid te maken dat werkt voor alle inwoners in de zgn. Lokale Inclusie Agenda. En de gemeente moet ervaringsdeskundigen betrekken bij het ontwikkelen en uitvoeren van dit inclusief beleid. Meer informatie vind je in de toelichting in de bijlage.

In de training komen meerdere zaken aan de orde, zoals kennis over dit VN-Verdrag, inzicht in het besluitvormingsproces bij een gemeente en in de communicatievaardigheden van een ervaringsdeskundige. Je kunt hierbij ook actuele onderwerpen bespreken waarover je organisatie lokaal overleg heeft.

MIND (Landelijk Platform Psychische Gezondheid) biedt de training kosteloos aan vanuit de VN-Alliantie.

Toelichting over ‘Niets over ons, zonder ons’

Aanmelden kan tot 15 december via deze link 

Voor vragen kan men contact opnemen met: Debora Korporaal, Beleidsmedewerker team Kennis, Innovatie en Onderzoek: debora.korporaal@wijzijnmind.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *