Herkent u deze opmerkingen van patiënten: ‘Je moet doen wat de artsen voorschrijven’, óf ‘Zij hebben ervoor geleerd’, óf ‘De verzekeraars hebben het voor het zeggen’.

Hoe kan de patiënt een actieve en sturende rol krijgen in het zorgproces? Hoe ‘maakbaar’ is de patiënt? Kom naar het symposium van de cliëntenraad van het CWZ en praat mee over de maakbaarheid van de patiënt. Wat kunnen professionals en patiënten van elkaar leren om tot het beste, persoonsgerichte behandeltraject te komen? En wellicht een ziekenhuis te worden waar de professional de patiënt kent als mens en behandelt als naaste? Om hierin inzicht te krijgen, nodigt de cliëntenraad een aantal sprekers uit om met u hierover van gedachten wisselen. Wetenschapsjournalist Malou van Hintum, oncologisch chirurg CWZ Luc Strobbe en verpleegkundig specialist orthopedie Keetie Kremers nemen u mee in hun ideeën en ervaringen over gedeelde verantwoordelijkheid. Samen op weg naar een maakbaar behandeltraject. Gaat u mee?

Programma:

15.30 u Ontvangst met koffie/thee.

15.45 u Opening en welkom door Hans van Gestel, voorzitter cliëntenraad CWZ. Introductie lid raad van bestuur CWZ, Gosse van der Veen.

15.50 u Inleiding Henne Hoekstra, lid cliëntenraad CWZ Introductie op thema: ‘De maakbaarheid van de patiënt.’

16.00 u Malou van Hintum, wetenschapsjournaliste. Aan de hand van artikel verschenen in NRC: ‘Wij zijn nu allemaal patiënt geworden’, belicht Malou de kansen en risico’s op ziekte en gezondheid en de rol die wij hierin spelen.

16.30 u Luc Strobbe, oncologisch chirurg. Hoe kunnen artsen en patiënten samen ‘op weg gaan’ in een behandeltraject?

16.50 u Keetie Kremers, verpleegkundig specialist orthopedie. Aan de hand van casuïstiek licht Keetie ‘De maakbaarheid van de patiënt’ toe.

17.10 u Forum onder leiding van Nathalie Koopman, senior projectleider Zorgbelang Gelderland.

Mogelijkheid tot het stellen van vragen en reageren op stellingen.

17.45 u Afscheid van twee leden van de cliëntenraad: dhr. Cor Frenken en mw. Henne Hoekstra, door Conny Kranen, adviseur raad van bestuur.

18.00 u Afronding door Hans van Gestel en uitnodiging voor een hapje en een drankje.

19.00 u Afsluiting.

Aanmelden:

Heeft u interesse om het symposium bij te wonen, stuur dan uiterlijk voor 27 oktober a.s. een mail naar:

clientenraad@cwz.nl òf meld u telefonisch aan bij Annelies Zegers, ambtelijk secretaris cliëntenraad CWZ: (024) 365 78 31

Download HIER de uitnodiging

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *