Yvonne Nijhuis
Yvonne Nijhuis

Mr. Yvonne Nijhuis spreekt tijdens het NCZ Symposium Wmcz2018, op 9 oktober 2019 bij Landgoed Zonheuvel in Doorn

Al geruime tijd is Yvonne Nijhuis met veel plezier werkzaam voor de zorgsector, als specialist gezondheidsrecht en arbeidsrecht. Daarnaast heeft zij zelf de nodige bestuurlijke ervaring opgedaan in de zorg. Binnen KienhuisHoving leidde zij de branchegroep Gezondheidszorg. Zij staat instellingen en individuele zorgaanbieders bij in bijvoorbeeld klacht- en tuchtzaken, maatschapsgeschillen, kwesties met de NZa, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de zorgverzekeraar. Ook begeleid en adviseert zij zorgaanbieders bij samenwerking en governance vraagstukken, reorganisaties en (andere) arbeidsrechtelijke vraagstukken, waaronder de WNT.

Nieuwe Wmcz

In de nieuwe Wmcz2018 zijn er nieuwe rechten en plichten vastgelegd of gewijzigd. Deze wijzigingen zijn erop gericht om de cliëntenparticipatie te bevorderen. Maar zoals bij iedere verandering betekent het ook dat de spelregels en het speelveld veranderen, zeker op juridisch gebied.

Zorgadvocate Yvonne Nijhuis legt vanuit een praktische invalshoek de grootste juridische gamechangers van de nieuwe wet uit. De laatste tijd heeft ze zich verder verdiept in de Wmcz2018 en de te verwachten hete juridische hangijzers.

Praktijkvoorbeelden

Yvonne: “In mijn bijdrage ga ik vooral dieper in op een aantal juridische aspecten en wijzigingen in de wet. Deze wil ik graag verduidelijken en van voorbeelden voorzien, zodat de bezoeker met de nodige knowhow naar huis gaat. Ik vind het belangrijk om duidelijk uit te leggen voor wie de wet precies geldt. Of met andere woorden: wat de juridische reikwijdte van de wet is. Hier is soms verwarring over.” “Verder ga ik in op wijzigingen in het instemmingsrecht en het adviesrecht.

Instanties

Ik sluit af met een verduidelijking over de rol van betrokken instanties. Denk dan aan de rol van de IGJ, de ‘Commissie van Vertrouwenslieden’ en de Ondernemingskamer. Daarin zijn namelijk ook een aantal punten veranderd.

“Uiteraard hoop ik dat de symposiumbezoekers straks hun voordeel doen met mijn bijdrage en snappen hoe het vernieuwde juridische speelveld eruitziet.”

Meer informatie over het Symposium Wmcz2018, gelijk samenspel in de zorg!

Hier kunt u zich direct aanmelden voor het Symposium Wmcz2018, gelijk samenspel in de zorg!

Wilt u meer informatie over het nieuwe wetsvoorstel Wmcz2018?

Locatie:
De locatie van het Symposium Wmcz2018, gelijk samenspel in de zorg! is het prachtige landgoed Zonheuvel te Doorn.

Landgoed Zonheuvel Doorn

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *