Meld u aan voor het landelijk congres Cliëntenraden 2018 op 10 december in De Doelen in Rotterdam. Het thema van het congres is LEF op locatie. Centraal staat hoe cliëntenraden zich nog sterker kunnen maken voor de kwaliteit van zorg voor bewoners. Op elke locatie van het verpleeghuis. Ontmoet dan ook Hugo de Jonge, minister van VWS.

De bijeenkomst is bedoeld voor cliëntenraden van zorgorganisaties die intramurale en extramurale verpleeghuiszorg leveren. Het congres wordt georganiseerd door LOC Zeggenschap in zorg en Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) i.s.m. het ministerie van VWS.
Het congres is geïnspireerd op het programmaplan van het ministerie van VWS: Thuis in het verpleeghuis. Dat draait om voldoende tijd, aandacht en goede zorg voor alle bewoners in het verpleeghuis. Versterking van de positie van bewoners is daarbij een belangrijk onderwerp. Cliëntenraden zijn als vertegenwoordiger van bewoners essentieel. Durf en daadkracht zijn voor cliëntenraden onmisbaar. Maar ook kennis en kunde.

Tijdens dit congres kunt u kennis en inspiratie opdoen door het volgen van workshops, lezingen of mee te doen aan discussies en debatten. Over de impact van veranderingen op medezeggenschap, zoals het lokaal organiseren van zorg en toenemende zorgzwaarte van cliënten. En de zoektocht naar andere vormen van medezeggenschap maar ook concrete handreikingen voor impactvolle medezeggenschap.

Datum: maandag 10 december 2018
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: De Doelen in Rotterdam

Om u aan te melden klik HIER. 

UPDATE:
Meet & Greet met minister Hugo de Jonge tijdens Landelijk congres Cliëntenraden 2018

Bent u lid van een cliëntenraad en wilt u een Meet & Greet met minister van VWS Hugo de Jonge? Dat kan! Tijdens het Landelijk congres Cliëntenraden: LEF op locatie op 10 december in De Doelen te Rotterdam. Voor een klein geselecteerd gezelschap is het mogelijk om van 9.00-9.30 uur in gesprek te gaan met de minister over uw werk. Om 9.30 uur start het officiële plenaire programma waarbij de minister de aftrap doet. Daarmee start het congres vroeger dan in het oorspronkelijke programma aangegeven stond.
Als 9.30 uur te vroeg is, dan kunt u gerust wat later komen. De eerste workshopronde start om 11.00 uur.

Waarom wilt u dit congres niet missen? Carin Gaemers, mede-auteur van het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ en voormalig cliëntenraadslid verzorgt een inspirerende key note. We bieden in totaal 35 workshops en lezingen aan waar u nieuwe kennis opdoet, van elkaar leert en elkaar inspireert. Een aantal onderwerpen op een rij. Workshops over uw rol en inspraak bij eten en drinken, bij bouwplannen, bij zelfsturing en bij kwaliteitsplannen. Maar u kunt ook deelnemen aan workshops van inspecteurs van de Inspectie Jeugd en Gezondheid (IGJ) en zorginkopers van zorgkantoren over hun vernieuwde werkwijze. Of laat u inspireren op de uitgebreide informatiemarkt. Het congres is inmiddels een traditie. Jaarlijks komen er zo’n 800 CR-leden. Hoe mooi is het om elkaar daar te ontmoeten en te spreken. Tijdens een van de sessies of tijdens de royale en goedverzorgde pauzes. Meld u snel aan!

Interesse in de Meet & Greet met de minister? Meld u snel aan en geef aan waarover u graag met de minister wilt praten. Uit de aanmeldingen loten we een aantal mensen die uitgenodigd worden. Mail uw naam, van welke cliëntenraad u lid bent, vanuit welke zorgorganisatie u bent én het onderwerp waarover u wilt praten met de minister naar info@waardigheidentrots.nl
U ontvangt z.s.m. een bericht of u geselecteerd bent.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *