De cliëntenraad van St. Jozef te Lent (Nijmegen Noord) is op zoek naar nieuwe leden!

RijnWaal Zorggroep zoekt nieuwe Cliëntenraadsleden voor locatie Lent

Voor onze locatie in Nijmegen Noord is RijnWaal Zorggroep op zoek naar enthousiaste leden voor de lokale cliëntenraad. In St. Jozef wonen ouderen die (thuis) zorg ontvangen van RijnWaal Zorggroep. De cliëntenraad praat namens cliënten en vanuit de ervaring  van cliënten en geeft advies over locatie gebonden zaken zoals voeding veiligheid, gezondheid, hygiëne, activiteiten, beleidszaken samenwerking, privacy en bejegening.

De cliëntenraad bestaat niet alleen uit cliënten van RijnWaal. Ook familie of mantelzorgers zijn van groot belang om de belangen van de bewoners te vertegenwoordigen. De cliëntenraad heeft de wettelijke bevoegdheid om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan het bestuur en management. De cliëntenraad heeft volgens de wet zowel adviesrecht als instemmingsrecht. De lokale cliëntenraad heeft regelmatig overleg met de locatiemanager en staat hierdoor dichtbij de te verlenen zorg.

De cliëntenraad van St. Jozef is op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor de belangen van de bewoners van St. Jozef. Het is belangrijk dat u zich kunt verplaatsen in en affiniteit heeft met onze doelgroep. Het is niet noodzakelijk dat u zorg ontvangt van RijnWaal Zorggroep, huurders van St. Jozef of familie van cliënten zijn ook van harte welkom in de cliëntenraad.

U bent van harte welkom met vragen, opmerkingen of suggesties

Wilt u misschien lid worden van de lokale cliëntenraad of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Elisabeth Sohl (ambtelijk secretaris centrale cliëntenraad) via 06-81215908 of per mail: e.sohl@rijnwaal.nl of met Margret van Kaauwen (locatiemanager St. Jozef Lent) via 06-13135185 of per mail: m.vankaauwen@rijnwaal.nl

Naast de lokale cliëntenraad kent de RijnWaal Zorggroep ook een Centrale Cliëntenraad. Deze raad behandelt thema’s die van toepassing zijn op de gehele organisatie, niet specifiek op één locatie. Enkele leden van de lokale cliëntenraden maken deel uit van de centrale cliëntenraad.

Misschien ook interessant voor u:

Bekijk hier het filmpje Wat is een cliëntenraad?

ONLINE LEERGANG Nieuw in de Cliëntenraad van 7 t/m 28 maart

16 juni 2022 Workshop Profileren cliëntenraad en werven nieuwe leden

Download hier uitgebreide profielomschrijvingen voor leden en (onafhankelijk) voorzitter (centrale) cliëntenraad

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *