Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen is winnaar van de NIAZ Jaarprijs 2017! Van tien finalisten kreeg deze instelling de hoogste score van de vakjury. In het bomvolle zalencomplex van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft werd fanatiek gestreden om de eer, een plaquette en de geldprijs van 10.000 euro. Met de Jaarprijs bevordert het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg het delen van goede voorbeelden om de zorg steeds verder te verbeteren.

Zorg die elke dag nóg weer een beetje beter wordt: daar gaat het om! Iedere zorginstelling heeft tal van voorbeelden van verbeteringen die bijdragen aan een hogere kwaliteit van zorg. Door die te delen, leren zorginstellingen van elkaar. Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft aangesloten zorginstellingen gevraagd hun beste gerealiseerde verbeteringsinitiatief in te sturen voor de NIAZ Jaarprijs 2017. 57 zorginstellingen uit Nederland en Vlaanderen deden mee. Zij zonden initiatieven in waar zorgprofessionals zélf enthousiast over zijn.

In september vond de voorronde plaats: zowel zorgmedewerkers als patiënten en het grote publiek konden stemmen. Uiteindelijk zijn meer dan 26.300 geldige stemmen uitgebracht. Op 21 november volgde de finale. De tien genomineerden legden aan het publiek uit hoe hun praktijkvoorbeeld bijdraagt aan betere en veiligere zorg. Uiteindelijk beloonde de zevenkoppige vakjury RZ Heilig Hart Tienen met de winst. De jury roemde de manier waarop de instelling medewerkers, patiënten en bezoekers betrekt bij het naleven van de vereisten voor veilige en kwalitatief hoogwaardige zorg. NIAZ-directeur Kees van Dun reikte de prijs uit: “Het NIAZ is groot voorstander van kennisuitwisseling tussen zorginstellingen. We stimuleren dat met de NIAZ Jaarprijs 2017, waar zowel zorgprofessionals als Raden van Bestuur, patiënten en zorgconsumenten bij betrokken zijn. Hoewel maar één zorginstelling de prijs krijgt, wint eigenlijk iedereen: door te leren van elkaar maken we de zorg beter. En dat bindt ons hier vandaag.”

NIAZ jaarprijs 2017 uitreiking
NIAZ jaarprijs uitreiking 2017

 

Voor meer informatie over NIAZ bekijk dan HIER de NIAZ nieuwsbrief van november 2017.

De 10 finalisten 2017
AZ SINT-LUCAS EN VOLKSKLINIEK: Kwaliteitsdenken bij artsen verhogen aan de hand van een coachingstraject met peers. • AZ SINT-MAARTEN: Kwaliteitscoaches: van coach tot voelspriet in de praktijk. • BRAVIS: Continu verbeteren in de genen van het nieuwe Moeder & Kindcentrum • CANISIUS WILHELMINA ZIEKENHUIS: A-team in CWZ: antibioticaresistentie te lijf. • ERASMUS MEDISCH CENTRUM: Oncolytica thuis: de behandeling vindt deels thuis plaats, onder regie van het Erasmus MC. • NOORDWEST ZIEKENHUISGROEP: Integraal kwaliteitsmanagementsysteem inclusief digitaal verbetervolgsysteem. • REGIONAAL ZIEKENHUIS HEILIG HART TIENEN: VIR-educatie medewerkers, patiënten en bezoekers: meer kennis, betere naleving kwaliteitseisen en minder patiëntveiligheidsincidenten. • SLINGELAND ZIEKENHUIS: Zorg in Beeld: betere zorg en dalende kosten door patiënt wekelijks medische informatie te geven via iPad en door beeldbelcontact. • ST. JANS GASTHUIS: Huiskamer voor klinisch opgenomen ouderen bevordert gezondheid en herstel. • UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS GENT: Mobiel leerstation Kwaliteit en veiligheid: van beleid naar praktijk.

Alle finalisten
Alle finalisten NIAZ Jaarprijs 2017

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *