‘Ik regel mijn zorg goed’ campagne geeft antwoord op zorgvragen

Wmcz2018 NIEUWS! Antwoorden n.a.v. vragen Kamerfracties en Nota van wijziging op wetsvoorstel Wmcz2018

20 nov ‘Ik regel mijn zorg goed’ campagne geeft antwoord op zorgvragen

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht een basisverzekering voor zorg af te sluiten. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport informeert de Nederlandse burger elk jaar over veranderingen rondom de zorgverzekering door middel van een eindejaarscampagne.

Met de campagne ‘Ik regel mijn zorg goed’ wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ook dit jaar burgers informeren waar ze op moeten letten bij het controleren van de zorgpolis. De campagne informeert over de zorgpremie, het eigen risico en eventuele zorgtoeslag.
Mensen worden op deze manier aangespoord om bewust te kijken naar de eigen zorgsituatie en om te controleren of hun zorgverzekering hier wel goed bij past. Ook wordt uitleg gegeven over waar je op moet letten bij overstappen van verzekeraar en wat het verschil is tussen een restitutie- of naturapolis. De campagne richt zich op iedereen van 18 jaar en ouder en daarnaast ook specifiek op laaggeletterden en mensen met een lage sociaal-economische status.

Het ministerie doet dat door met een informatieteam het land in te gaan. Dat team kan vragen beantwoorden als: Valt een bezoek aan de dokter wel of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag?Het team is op 60 plaatsen in het land aanwezig en de campagne loopt nog tot februari 2018.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Meer weten over onze organisatie? Neem contact op 06-51222505 of gebruik het contactformulier.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!