LCvV

Rechter verwijst Patiëntenadviesraad naar LCvV

De Rechter verwijst de Patiëntenadviesraad van Sint Maartenskliniek Nijmegen naar de Landelijke Commissie van Vertrouwenspersonen.

​Voor een geschil over de vraag welke informatie aan de Patiëntenadviesraad (PAR) moet worden verstrekt, bestaat op grond van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) een Landelijke Commissie van Vertrouwenspersonen (LCvV). De PAR zal het geschil aan de  LCvV voor bemiddeling en (bindend) advies moeten voorleggen. Vooruitlopend daarop moet wel reeds bepaalde informatie aan PAR worden verschaft.

Geschil

De Patiëntenadviesraad (PAR) en de St Maartenskliniek (SMK) zijn vastgelopen in een conflict over de informatieverstrekking door de Raad van Bestuur van SMK aan de PAR. De PAR vordert:
– de veroordeling van SMK tot verstrekking van een opgave van alle (voorgenomen) besluiten van de RvB sinds 1 januari 2014 en verstrekking van alle daarbij behorende onderliggende stukken.
– dat (tijdelijk) nieuwe voorzitters aan de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van SMK worden toegevoegd en dat SMK aan de PAR het recht toekent een enquête te vragen aan de Ondernemingskamer naar de gang van zaken binnen SMK.
– de veroordeling van SMK tot betaling van de declaraties van haar advocaat.

Lees HIER de gehele uitspraak.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *