centrale-clientenraad-omring
Centrale Cliëntenraad Omring

Agelopen januari schreef Centrale Cliëntenraad Omring een brief aan Staatssecretaris Martin van Rijn waarin zij hun plan om de werkdruk in de zorg te verlagen, uiteen zetten. In het plan wordt benoemd om meer te werken met medewerkers van niveau 1 in de functie van gastvrouw/gastheer.

Als reactie op dit plan laat de Staatssecretaris van Volksgezondheid weten dat de Nederlandse zorgautoriteit (NZa) een impactanalyse verpleeghuiszorg heeft gepresenteerd waaruit blijkt dat de uitvoering van het kwaliteitskader in de verpleeghuiszorg structureel € 1,3 miljard zal gaan kosten. Voor 2017 is € 100 miljoen extra beschikbaar gesteld voor instellingen waar verbetering van kwaliteit het hardst nodig is. Ook is de NZa bezig met een kostprijsonderzoek dat zicht richt op het opnieuw bepalen van de tarieven van de Zorgzwaartepakketten per 2019.

Het Kwaliteitskader kent een aantal kaders voor een verantwoorde personeelssamenstelling. Deze kaders zijn uitgebreid beschreven waarbij er bij zorginstellingen ruimte is om hier een eigen passende invulling aan te geven.

Klik hier voor het artikel over de brief van Centrale Cliëntenraad Omring.  

Download hier de brief van Staatssecretaris Van Rijn als reactie op het plan van Centrale Cliëntenraad Omring.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *