Rapport Cliëntenraad Vérian: interviews met thuiszorg cliënten

‘Waar halen ze die engelen toch vandaan…’

bron: persbericht Vérian 08-10-15

In mei 2015 heeft de Cliëntenraad van Vérian 24 cliënten in Apeldoorn en Ede/Wageningen, die zorg ontvangen van de divisie Zorg & Welzijn, thuis bezocht. Tijdens de bezoeken zijn verschillende onderwerpen over de zorg in het algemeen in Nederland en de zorgverlening van Vérian in het bijzonder aangesneden. Ook zijn er vragen gesteld over wat de cliënt belangrijk vindt om te blijven doen en hoe men denkt over Beeldzorg. Van de cliënteninterviews heeft de Cliëntenraad het rapport “Waar halen ze die engelen toch vandaan…” gemaakt. Op donderdag 24 september 2015 heeft Marleen Leurs, divisiemanager Zorg & Welzijn Vérian, het rapport in ontvangst genomen. Op maandag 12 oktober overhandigt een afgevaardigde van de Cliëntenraad, tijdens een ontbijtsessie op het Landelijk Congres De Cliëntenraad te Nieuwegein, het rapport aan staatssecretaris Martin Van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De Cliëntenraad is de verbindende schakel tussen Vérian en alle cliënten in haar werkgebied. Het is belangrijk dat de Cliëntenraad weet wat er leeft bij haar achterban. De cliëntinterviews zijn geen representatief onderzoek, maar een peiling die een beeld geeft van de ervaringen en de beleving van de cliënten over de ontvangen zorg.

Deze interviews hebben waardevolle informatie en inspiratie opgeleverd voor het werk van de Cliëntenraad. De uitkomsten van de interviews worden ingezet bij de gesprekken met de Raad van Bestuur, bij de contacten van Vérian en/of de Cliëntenraad met Zorgkantoren, gemeenten en Wmo-Raden. Naar aanleiding van de conclusies in het rapport heeft de Cliëntenraad een aantal suggesties gedaan aan de Raad van Bestuur Vérian ter verbetering.

Download hier het rapport ‘Waar halen ze die engelen toch vandaan…’ van de Cliëntenraad van Vérian Thuiszorg

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Rapport uit 2015 wij leven nu 4 jaar later, waarom niet en schrijven over 2017.
    Ik ben sinds december 2015 onder behandeling Verian en nog NOOIT iets gehoord, gelezen of gezien van deze raad.
    zou graag eens willen praten over de zorg en vooral communicatie door Door Verian naar mij toe (kan bijna niets zeggen over andere clienten).
    De communicatie die zij hanteren is dan ga je toch weg ergens anders heen en je weet nooit wie er komt daar personeel die bij de clienten komen een absoluut spreekverbod hebben en niets mogen communiceren.
    Dit is maar 1 punt zo zijn er meerdere bij de afdeling Zevenhuizen te Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *