Rapport Cliëntenraad Vérian: interviews met thuiszorg cliënten

10 okt Rapport Cliëntenraad Vérian: interviews met thuiszorg cliënten

Rapport Cliëntenraad Vérian: interviews met thuiszorg cliënten

‘Waar halen ze die engelen toch vandaan…’

bron: persbericht Vérian 08-10-15

In mei 2015 heeft de Cliëntenraad van Vérian 24 cliënten in Apeldoorn en Ede/Wageningen, die zorg ontvangen van de divisie Zorg & Welzijn, thuis bezocht. Tijdens de bezoeken zijn verschillende onderwerpen over de zorg in het algemeen in Nederland en de zorgverlening van Vérian in het bijzonder aangesneden. Ook zijn er vragen gesteld over wat de cliënt belangrijk vindt om te blijven doen en hoe men denkt over Beeldzorg. Van de cliënteninterviews heeft de Cliëntenraad het rapport “Waar halen ze die engelen toch vandaan…” gemaakt. Op donderdag 24 september 2015 heeft Marleen Leurs, divisiemanager Zorg & Welzijn Vérian, het rapport in ontvangst genomen. Op maandag 12 oktober overhandigt een afgevaardigde van de Cliëntenraad, tijdens een ontbijtsessie op het Landelijk Congres De Cliëntenraad te Nieuwegein, het rapport aan staatssecretaris Martin Van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De Cliëntenraad is de verbindende schakel tussen Vérian en alle cliënten in haar werkgebied. Het is belangrijk dat de Cliëntenraad weet wat er leeft bij haar achterban. De cliëntinterviews zijn geen representatief onderzoek, maar een peiling die een beeld geeft van de ervaringen en de beleving van de cliënten over de ontvangen zorg.

Deze interviews hebben waardevolle informatie en inspiratie opgeleverd voor het werk van de Cliëntenraad. De uitkomsten van de interviews worden ingezet bij de gesprekken met de Raad van Bestuur, bij de contacten van Vérian en/of de Cliëntenraad met Zorgkantoren, gemeenten en Wmo-Raden. Naar aanleiding van de conclusies in het rapport heeft de Cliëntenraad een aantal suggesties gedaan aan de Raad van Bestuur Vérian ter verbetering.

Download hier het rapport ‘Waar halen ze die engelen toch vandaan…’ van de Cliëntenraad van Vérian Thuiszorg

Geen reactie's

Geef een reactie

Meer weten over onze organisatie? Neem contact op 06-51222505 of gebruik het contactformulier.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!