Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ.NL)

Sorien Kleefstra, senior adviseur bij de Inspectie voor de Gezondheidszog (IGZ)
Sorien Kleefstra, senior adviseur bij de Inspectie voor de Gezondheidszog (IGZ)

 

Op 6 juli jl. verdedigde Sorien Kleefstra, senior adviseur bij de Inspectie voor de Gezondheidszog (IGZ) haar proefschrift aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek toont aan dat patiëntentevredenheidsonderzoek door middel van vragenlijsten, een juiste en betrouwbare methodiek is. De resultaten zijn bruikbaar en dragen bij aan het verbeteren van kwaliteit van zorg. Het onderzoek van Sorien geeft aan dat patiënten over het algemeen tevreden zijn met ziekenhuiszorg maar dat verbetering mogelijk is. Patiënttevredenheidsvragen en vragen naar de verwachtingen van de patiënt kunnen helpen bij het verbeteren van patiëntgerichte zorg.

Lees hier ook over de PREM Ziekenhuizen

Lees hier het volledige bericht van de IGZ over de Mening van de patiënt draagt bij aan verbetering kwaliteit van zorg

Lees hier het proefschrift “Hearing the patient’s voice” van Sorien Kleefstra

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Dag NCZ, Marika,
    Als ex-NCZer, ex-NPCFer, ex-voorzitter-clientenraad-Diakonessenhuis-Utrecht en ex-van-alles-en-nog-wat-op-het=gebied-van-patientenperspectief ben en blijf ik mijn antenne richten op ‘patientenperspectief’. Op zoek naar informatie over dat onderwerp in Duitsland kwam ik het proefschrift van Sarien Kleefman tegen. Met name deze passage triggerde mij: “Patiëntwaarderingswebsite zijn een relatief nieuwe ontwikkeling in het patiëntenperspectief. Rating sites zijn in het buitenland al langer gemeengoed, en er is veel onderzoek naar gedaan in Duitsland, de Verenigde Staten en Groot-Britannië.” Die landen zijn al verder in het inzetten van publieksreviews dan Nederland, stelt Kleefstra.
    Zouden jullie me in contact kunnen brengen, al of niet via Sarien, met mensen, sites, organisaties IN DUITSLAND die publieksreviews faciliteren? Zoiets als zorgkaartnederland? Het gaat me nu concreet hierom: een Nederlands familielid van mij in Duitsland, Göttingen, (em. hoogleraar) heeft een dementerende partner. Hij moet er rekening mee houden dat zij over niet al te lange tijd opgenomen moet worden in een verzorgings- of verpleeghuis, en ik wil hem handvatten geven om een VOOR HEN goede keuze te maken, Dat zou mooi zijn! Hartelijk dank bij voorbaat.

    1. Dag Christel,
      Excuus! Ik zie je reactie nu pas. Is dit nog actueel? Dan ga ik er achterheen!
      Hartelijke groeten, Marika Biacsics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *