Advies van de Raad van Ouderen: “Preventie, het nieuwe normaal in een ouder wordende samenleving”


Op woensdag 15 februari 2023 is het advies ‘Preventie, het nieuwe normaal in een ouder wordende samenleving’ van de Raad van Ouderen aangeboden aan Minister voor Langdurige Zorg en Sport, Conny Helder.

In het advies gaat het over de persoonlijke aanpak van preventie. Denk aan bewegen, gezonde voeding, goede tandzorg en langer doorgaan met bevolkingsonderzoeken. Het advies gaat ook over goede voorzieningen in elke wijk en in elk dorp. Zoals een ontmoetingsplein met activiteiten op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Ook komt een flexibel pensioen, toekomstgesprekken op het werk en de maatschappelijke bijdrage van ouderen aan bod. Bedrijven en organisaties hebben daar ook een rol in. Daarom staan er in het advies aanbevelingen over arbeid, basisstructuur en persoonlijke preventie. 

Preventie is het advies van de Raad van Ouderen
Raad van Ouderen biedt Minister Conny Helder PREVENTIE-advies aan

Meer zelf doen, meer digitaal en langer thuis kan alleen bij brede preventieve aanpak

De Raad van Ouderen doet een oproep om een brede uitwerking te ontwikkelen voor preventie bij ouderen, over ministeries en overheden heen. Waarbij burgers een actieve, vitale rol hebben. Niet voor en over ouderen, maar samen mét ouderen.

Advies RvO PREVENTIE

Infographic advies RvO PREVENTIE

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *