Ziekenhuizen rekenen vaak hoge parkeertarieven. Voor veel patiënten en bezoekers is dit een doorn in het oog. Naast het hoge eigen risico en bijbetaling aan medicijnkosten, worden patiënten ook nog eens opgezadeld met hoge parkeerkosten. Het lijkt niet juist.
Het onderwerp parkeerkosten speelt al jaren en tot op de dag van vandaag is er weinig verandert. Sterker nog, de parkeerkosten stijgen met het jaar!

Daarom is de Weekend Club van RTV Parkstad de volgende petitie gestart, dat uiteindelijk landelijk getrokken zal gaan worden.
Door de petitie te tekenen en te verspreiden, eventueel zelf ook via de media opnieuw geluid te laten horen des te groter de kans dat ziekenhuizen, gemeenten en garage exploitanten gaan meewerken aan een verlaging of mogelijke afschaffing van de parkeerkosten bij ziekenhuizen in Nederland, aldus RTV.

De buitensporige hoge parkeerkosten belemmeren mogelijk de toegang tot ziekenhuiszorg. En hoewel ziekenhuizen de suggestie verwerpen dat ze hun parkeerplaatsen als melkkoe gebruiken, geven veel ziekenhuizen geen openheid van zaken wanneer het gaat over inkomsten uit parkeergelden.
Ook al is er bereidheid tot betalen, rest de vraag of het rechtvaardig is in het belang van toegankelijkheid in de zorg. Hopelijk kunnen de initiatiefnemers op uw inzet rekenen door de petitie te ondertekenen.

Bij vragen/suggesties kunt u contact opnemen via: hallo@mickhummel.nl

Klik HIER om de petitie van RTV te ondertekenen.

Download HIER ‘Beantwoording Kamervragen over hoge parkeertarieven bij ziekenhuizen 2018’

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *