Adviseurs

Adviseurs

De onafhankelijke adviseurs staan NCZ bij met hun kennis, kunde en ervaring en willen deze ook inzetten ten bate van cliëntenraden. De adviseurs bestaan uit vooraanstaande professionals met een voor NCZ relevante deskundigheid, netwerk en ervaring.

PIETER ADRIAAN BRUIN, ADVISEUR CLIËNTEN MEDEZEGGENSCHAP
Pieter-Adriaan-Bruin-150x150

Pieter Adriaan Bruin heeft zich na zijn vervroegde pensionering gespecialiseerd in de advisering en praktische begeleiding van cliëntenraden in de zorgsector. Tijdens zijn lange loopbaan in de zorgsector, bij met name grotere verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties, was hij o.a. actief als controller, manager P en O, bestuurder, directeur en directeur/bestuurder.

PROF. DR. FRANCISCUS HENRICUS MARIA CORSTENS, ALGEMEEN EN BELEIDSMATIG ADVISEUR NCZ
Frans Corstens

Na het artsexamen in 1970 specialiseerde Frans Corstens zich tot Internist en werd in 1995 staflid van de afdeling Interne Geneeskunde van het toenmalige UMC St. Radboud.
In de jaren daarna volgde hij fellowships in de Nucleaire Geneeskunde in het Academisch Ziekenhuis te Groningen, Johns Hopkins Hospital in Baltimore (USA) en het Massachusetts General Hospital/Harvard Medical School in Boston (USA).

DRS. RIA VAN HAREN, ADVISEUR BEDRIJFSVOERING, KWALITEIT ZORG, ZORGZWAARTEPAKKETTEN, WONEN MET ZORG
ria-van-haren-150x150

Ria van Haren is trainer en adviseur op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit in gezondheidszorg, ZorgZwaartePakketten, scheiden Wonen & Zorg. Drs. Ria van Haren is eigenaar van het organisatie- en adviesbureau Isfet. Als bedrijfskundige (bedrijfskunde KUN Nijmegen) al jaren actief in de sector V,V&T en meer recent ook in de Gehandicaptenzorg.

ANS HUURNINK, ADVISEUR PROFESSIONELE EN ONAFHANKELIJKE ONDERSTEUNING (CENTRALE) CLIËNTENRADEN
Ans Huurnink

Ans Huurnink werkt als ambtelijk secretaris voor verschillende cliëntenraden. Zij is een ambtelijk secretaris die vanuit de praktijk haar rol geprofessionaliseerd heeft. Bij NCZ is zij gaan meedenken in de ontwikkeling van de beroepsopleiding, de CPION geregistreerde HBO opleiding voor ambtelijk secretarissen van cliëntenraden. Ans is lid van de adviescommissie die verbonden is aan deze opleiding en houdt hiermee een “vinger aan de pols” tussen theorie en praktijk.

JAN JUKEMA, VERPLEEGKUNDIGE EN VERPLEEGWETENSCHAPPER
Jan Jukema

Jan Jukema is als hoofddocent verbonden aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Daar is hij programmaleider van de nieuwe opleiding Toegepaste Gerontologie en als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Innoveren in de ouderenzorg. In 2011 is Jan gepromoveerd op een studie naar goede dagelijkse zorg voor verpleeghuisbewoners.

ING. HENNIE SCHENK, BEDRIJFSKUNDIG, ORGANISATORISCH, BELEIDSMATIG, FINANCIEEL, LEIDERSCHAP ADVISEUR
HJS foto

Hennie Schenk is 60+ en is in zijn werkzame leven actief geweest bij zorgverzekeraars en ziekenhuisorganisaties als directeur en als interimmanager. Meer recentelijk is hij actief als voorzitter van een cliëntenraad bij een zorginstelling.

ING. THEO STAATS, CONSULTANT, ZORGHUISVESTING, VASTGOEDSTRATEGIE, BOUWKOSTEN
Theo Staats

Theo Staats is adviseur op het gebied van huisvesting in de gezondheidszorg en maatschappelijk vastgoed. Theo werkt vanuit zijn bedrijf: Staats Consultancy. Hij is actief in de zorg (care en cure), met huisvestingsvraagstukken en het smeden van samenwerking rondom huisvesting en dienstverlening.

CAROLINE WIJNTJES, EIGENAAR DE ERKENDE TOEZICHTHOUDER
Caroline Wijntjes

Caroline Wijntjes is sinds 2008 eigenaar en ervaren trainer en coach van De Erkende Toezichthouder. Zij ondersteunt toezichthouders en commissarissen die toonaangevend en nóg succesvoller willen worden in het toezicht houden ‘nieuwe stijl’.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!